Tilbyr veddemål på strømprisen

elektrisitet

Skyhøye strømpriser har vært vinterens «snakkis» i Norge. Nå tilbyr bookmakerne odds på om prisen fortsatt vil holde seg rekordhøy. – Nå kan du faktisk tjene penger på dyr strøm, sier analytiker Fredrik Fodnes i ComeOn!.

I januar nådde strømprisen sin topp i Sør-Norge med en gjennomsnittlig pris på 76 øre/kWh (eksklusiv nettleie og elavgift). 

– Strømprisene har vært den store «snakkisen» i vinter, og har i ukesvis påvirket nyhetsbildet. Vi vet at strøm påvirker økonomien til svært mange, og er et tema som engasjerer voldsomt. Hos ComeOn! har vi tradisjon for å lage veddemål på saker som engasjerer mannen i gata. Derfor tilbyr vi nå spill på strømprisen i Norge, forteller analytiker Fredrik Fodnes i ComeOn!. 

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt sett en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter.

Akkurat nå er det mulig å spille på om spotprisen på strøm havner over eller under 41.5 øre/kWh på kraftbørsen NordPool innen 1.mars. 

– Strømprisen er tradisjonelt sett vanskelig å spå. Det er mange faktorer som spiller inn, der spesielt vær og vind påvirker prisene både nasjonalt og internasjonalt. Den høye strømprisen i vinter, skyldes primært at  norsk kraftproduksjon består av 96 prosent vannkraft. Tørkesommeren i fjor gjorde at vannmagasinene ikke var like fulle som normalt, og at vi måtte kjøpe inn dyrere fossil kraftproduksjon fra Europa for å dekke behovet vårt. Strømprisen har falt kraftig siden januar, men vi forventer fortsatt at den vil holde seg relativt høy mot påske, sier analytiker Fodnes.

Les også:  Avslørt: De mest utrolige hemmeligheter i online kasinospill

Hos ComeOn! får du 1.95 i vinnerodds hvis strømprisen ligger over 41.5 øre/kWh nasjonalt før 1.mars, mens du får 1.74 i odds hvis den kryper under, forklarer analytiker Fodnes.

Vil den gjennomsnittlige strømprisen i Norge passere 41.5 øre/kWh?

Over: 1.95
Under: 1.74

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.