Tidenes yngste vinner av den nasjonale Frivillighetsprisen

frivillighetsprisen

Penelope Lea fikk den nasjonale Frivillighetsprisen, som ble delt ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember. 14-åringen er med det tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen.

Penelope fikk prisen for sitt engasjement for miljø i barne- og ungdomsorganisasjonen Miljøagentene. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka, på fjernsyn og på miljøagentsamlinger.

«Vinnerens utrettelige arbeid handler om oss alle og er for en sak som angår hele måten vi lever våre liv på, og som mange vil karakterisere som den viktigste i vår tid», sier juryen i sin begrunnelse.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Gledelig med ung vinner
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) presenterte nylig rapporten “Ung frivillighet”, som viser at norske barne- og ungdomsorganisasjoner har fått 100 000 flere medlemmer de siste ti årene.

– Det er derfor ekstra gledelig at vi har en så ung vinner av Frivillighetsprisen, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

– Unges deltakelse i norsk frivillighet er høy, og det er viktig, både for aktivitetstilbud, engasjement og inkludering av barn og unge og for rekruttering videre i norsk samfunnsliv. Penelope er et strålende eksempel på det samfunnsengasjementet som finnes blant de som skal lede landet vårt i fremtiden, sier Slotterøy Johnsen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Det er 24. gang Frivillighet Norge deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen på vegne av Kulturdepartementet. Prisen gis til en person eller organisasjon som har bidratt til å gi frivilligheten et ansikt og som har fremmet frivillig engasjement. Folket stemmer frem 8 finalister gjennom høsten, og juryen plukker ut en vinner blant disse. I år har juryleder vært styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Holmås.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Vinner Penelope Lea får 50 000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.