Telenor tildelt nye frekvenser for 5G utbygging

telenor norge

Telenor har i dag blitt tildelt nye frekvenser som skal brukes til utbygging av bedre mobiltjenester over hele landet. På sikt vil de nye frekvensene på 700 MHz-båndet brukes til neste generasjons mobilnett, men først skal de sørge for at Telenor fortsetter å ha verdens raskeste 4G-nett.

Telenor sikret seg disse frekvensene i konkurranse med andre operatører gjennom offentlig auksjon.

– Dette er en stor dag for Telenor og ikke minst for våre kunder. De skal være trygge på at Telenor også i fremtiden skal ha suveren dekning over hele landet og ha verdens raskeste mobilnett, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

I auksjonen av 700 MHz-båndet var det knyttet dekningsforpliktelser til to av blokkene. Telenor ble tildelt blokken som sikrer dekning langs veistrekninger.

– Vi går gjennom en moderniseringsreise hvor vi skal bytte ut det over 100 år gamle kobbernettet med mobilnett og fiber. Målet vårt er at alle skal ha tilgang til høyhastighetsinternett innen fire år. I dag dekker Telenors 4G-nett allerede 99,8 prosent av befolkningen. De nye frekvensene vil forbedre dekningen vår ytterligere og sørge for at vi har rikelig med kapasitet i nettet til å gi kundene våre gode opplevelser både på internett og telefoni, sier Petter-Børre Furberg.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Frekvensene som nå er frigjort har ikke bare gode dekningsegenskaper, de regnes også som viktige for utbyggingen av neste generasjons mobilnett, 5G-nettet. I fjor høst satt Telenor i gang Skandinavias første testpilot av 5G-nettet på Kongsberg. I år står Elverum og Trondheim for tur til å teste fremtidens supernett.

– 5G-teknologien vil fundamentalt endre flere samfunnskritiske operasjoner som trafikkavvikling og helsetjenester samt viktige kommunikasjonstjenester som nødkommunikasjon. Frigjøringen av 700 MHz-båndet er derfor et viktig steg for digitaliseringen av Norge, og myndighetene fortjener anerkjennelse for å ha tatt en offensiv rolle i denne utviklingen. Vi skal benytte anledningen til å fortsette å ta en ledende rolle i utbyggingen av 5G-nettet, sier Petter-Børre Furberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.