Telenor raskest på 5G i Norge

telenor

Telenor har det raskeste 5G-nettet i Norge – for andre år på rad, ifølge resultater fra Ookla Speedtest. 

– Det er inspirerende å se at Telenors modernisering av mobilnettet har ønsket effekt. Økt kapasitet, hurtighet og robusthet er avgjørende når vi bygger vårt landsdekkende 5G-nett. Alle med 5G-mobil får nå nye muligheter og bedre mobilopplevelser, og det er gledelig at vi får dokumentert at Telenor har det raskeste 5G-nettet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor. 

Telenor hadde i første halvår en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 304,20 Mbps. 

– Eksepsjonell ytelse
– Speedtest Awards, som deles ut av Ookla, er forbeholdt en elite av nettverksoperatører som har levert eksepsjonell internettytelse og dekning. Det er gledelig for andre år på rad å gi Telenor prisen for raskeste 5G-nett i Norge. Denne anerkjennelsen er et bevis på deres eksepsjonelle ytelse i Q1-Q2 2022 basert på Ooklas grundige analyse av forbrukerinitierte tester tatt med Speedtest, sier Doug Suttles, administrerende direktør i Ookla.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Øker antall basestasjoner
Telenor har Norges største nett og har akkurat passert 8.500 basestasjoner, og selskapets nett er i ferd med å oppgraderes til 5G landet over.

– Vi har akkurat passert 2500 moderniserte basestasjoner, og har dermed 50 prosent befolkningsdekning på 5G. Våre dyktige entreprenører og vi jobber hver dag for å nå målet om å ferdigstille 5G-utbyggingen første halvår 2024. Og vi ruller ikke bare ut 5G der vi har dekning i dag, men også på nye steder. Når utbyggingen vår er ferdig forventer vi at antall basestasjoner har økt til ca. 9.000, sier Amundsen. 

Les også:  Datingåret 2023: Norske single dropper date nummer to

Hastighetsøkning landet over
Telenors kunder får nå radikalt bedre mobilopplevelser landet over, flere steder har hastigheten økt med firegangeren bare i løpet av siste året. 

Speedtest® av Ookla® er den definitive måten å teste hastigheten og ytelsen til internettforbindelsen din på, med mer enn 18 millioner forbrukerinitierte tester tatt daglig rundt om i verden.

Prisen Ookla Speedtest Award™ for Norges raskeste 5G-nett er basert på analyser av Ookla® Speedtest Intelligence®-data fra første og andre kvartal i 2022. I denne perioden fikk Telenor en hastighets-score på 272,39 Mbps. Kåringen av Norges raskeste 5G-nett er basert på en sammenligning av 78.000 tester foretatt av 5G-mobilbrukere på tvers av alle mobiloperatører i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.