Tar med børsen på sommerferie

nordnet

Det var god aktivitet i den private aksjehandelen i juni, viser statistikk fra Nordnet. Etter å ha nettosolgt aksjer i april og mai er privatpersoner tilbake på kjøperen i juni.

Antallet børshandler økte med 6 prosent fra mai, og totalt ble det nettokjøpt aksjer for 140 millioner. Totalt har private investorer hos Nordnet nettokjøpt aksjer for en halv milliard så langt i år.

– Vanligvis ser vi at mange private investorer tar ned risiko og reduserer sin eksponering inn mot perioder hvor man skal ha ferie og koble av. Denne trenden motvirkes av stadig bedre verktøy for aksjehandel på smarttelefoner, nettbrett, bedre og raskere mobilnett, billigere surf i utlandet osv. Det har helt enkelt blitt enklere å følge med, holde oversikt og gjøre løpende endringer i aksjeporteføljen også når du er på ferie, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Og de som pakker kofferten med sommeraksjer vil holde et ekstra øye med oljepris og selskaper i energi-sektoren i sommer. Det var knyttet stor spenning til OPEC-møtet i slutten av juni, hvor det ble besluttet å øke produksjonen med 1 million fat. Oljeprisen har holdt seg godt, og endte opp over 3 prosent i juni.

– Statistikken for juni viser at investorene tror på fortsatt sterk oljepris og videre oppgang innen olje- og energi. Listen over de mest kjøpte aksjene toppes av blant annet Questerre, Subsea 7 og BW Offshore. Det er for så vidt interessant at vi øverst på listen over de mest solgte aksjene finner Aker BP og PGS, også fra samme sektor, sier Anders Skar.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Nordnet-sjefen mener de private investorene grunnleggende er positiv til olje- og oljeservice, og at aksjene på salgssiden skyldes gevinstsikring.

– Aker BP og PGS er blant vinneraksjene det siste året med en oppgang på henholdsvis 143 og 163 prosent. Det er ikke merkelig at kundene selger ned og tar gevinst, og heller roterer til selskaper hvor potensialet ikke er tatt ut på samme måte, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.