unicef

Barnas Tale på NRK: Etterlyser flere talere fra Nordland

For fjerde år på rad skal et norsk barn holde tale til nasjonen, i forkant av Kongen og Statsministerens tale nyttårsaften. I år sendes Barnas Tale på NRK, og initiativtaker UNICEF Norge... Les mer »
vannmelon

Én av ti med barn i Nord-Norge gruer seg til sommerferien

En fersk undersøkelse gjort for UNICEF Norge viser at 10 prosent av de med med barn i Nord-Norge gruer seg til sommerferien. I tillegg sier mer enn én av fem at de... Les mer »
norwegian

Norwegian og UNICEF forlenger samarbeidet

I snart 15 år har Norwegian hatt et partnerskap med UNICEF Norge. Norwegian har bidratt med humanitære aksjoner, innsamlingsaksjoner og donasjoner fra kunder og ansatte. Totalt har samarbeidet gitt UNICEF Norge mer... Les mer »
mat

Ny undersøkelse: Julen skaper klasseskille i Norge

Hvert år gruer rundt 400.000 nordmenn seg til jul. Familier i gruppen med lavest husstandsinntekt opplever særlig juletiden som vanskelig. Mer enn én av fire i denne gruppen gruer seg til jul,... Les mer »
frykt redsel

Norske barn savner hverdagen

Barn påvirkes negativt av koronasituasjonen, og savner den normale hverdagen, viser en ny undersøkelse av UNICEF Norge. Også den voldsomme medieomtalen påvirker barna. En undersøkelse gjort av analysebyrået YouGov viser at konsekvensene av koronaepidemien er store for... Les mer »
facebook

Foreldre må begrense bildedeling av barn på nett

Tre av fire foreldre i Norge deler bilder og videoer av barna sine på sosiale medier. Samtidig er halvparten av foreldre bekymret for denne utviklingen, ifølge en undersøkelse. 74% av foreldre deler bilder og videoer av... Les mer »
jul

Over 400.000 nordmenn gruer seg til jul

Mer enn 400.000 voksne nordmenn gruer seg til jul og førjulstid, viser en ny undersøkelse. Over 22 prosent føler det er vanskelig å møte krav og forventninger til julen. I en ny... Les mer »
telenor

Gi barnekonvensjonen evig liv

Når Telenors partner UNICEF markerer at barnekonvensjonen er 30 år, vil dokumentet som sikrer barn og deres rettigheter bli lagret i form av et syntetisk DNA i Arctic World Archive på Svalbard.... Les mer »
UNICEF Norge

Penelope Lea – Norges svar på Greta Thunberg?

Norske Penelope Lea (15) er den første klima- og miljøaktivisten noen gang valgt som ambassadør i hele UNICEF-systemet. Hun er også den nest yngste. Lea har vært miljøaktivist siden hun var åtte... Les mer »
unicef

Barns utdanning under angrep i Vest- og Sentral-Afrika

Nesten 2 millioner barn har mistet tilgangen til utdanning i Vest- og Sentral-Afrika på grunn av økende angrep mot skoler i regionen. På kun to år er antallet stengte skoler tredoblet. I... Les mer »