kystverket

VIDEO: Losen fyller 300 år

I dag markerer lostjenesten hele 300 år i tjeneste for å gi skipstrafikken en sikker seilas langs norskekysten. – Norge har verdens nest lengste kystlinje, og skip har alltid hatt behov for... Les mer »
fartsgrense

LESERINNLEGG: Hva er det med FrP og fotobokser?

På 1970-tallet sammenlignet Anders Lange bilbeltepåbud med påbud om ullunderbukse om vinteren. Langes uttalelse var rettet mot ett av de viktigste trafikksikkerhetstiltakene verden har sett. Nå er det fotoboksene de vil til... Les mer »
nordland vei trafikk

95 millioner til utslippsfrie løsninger

Fire prosjekter får støtte til å utvikle hydrogenbaserte løsninger innen transport og bygg- og anleggsvirksomhet. Støtten gis gjennom PILOT-E, som er en samordnet finansieringsløsning i regi av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge.... Les mer »
norconsult

LESERINNLEGG: Nøkkelen til klimagassreduksjon i samferdselsutbygging

I Nasjonal transportplan (2018 – 2029) skal det brukes 1000 milliarder kroner på samferdsel. Prosjektene har kommet dit på bakgrunn av forhandlinger og politiske valg, og er prioritert utfra blant annet samfunnsnytte.... Les mer »
flyplass reise ferie

Avinor: Over fem millioner reisende i august

Trafikken på Avinors lufthavner steg med fire prosent i august, sammenlignet med samme måned i fjor, og over fem millioner passasjerer reiste i årets siste sommermåned. Det er spesielt Oslo lufthavn, Bergen... Les mer »
ncl

Sikrer fiskeeksporten – Setter inn ekstra skip

NorthSea Container Line tar inn ekstra skip for årets makrellsesong. Selskapet har tatt inn skipet Samba for å øke tilgjengelig kapasitet for fiskerisesongen. Med nylige 600 tonn fisket makrell siste uke er... Les mer »