nfk

Veisatsing fra Saltfjellet helt til Bognes

Nyilg kom nyheten om at regjeringen vil prioritere en rekke veiprosjekt i Nordland i Nasjonal Samferdselsplan (NTP), som legges fram før påske. Det skjedde under Nordlandskonferansen, der samferdselsminister Jon-Ivar Nygård uanononsert dukket... Les mer »
vegvesenet

Ekstremværet Ingunn stenger veier i Nordland – Prøver å holde Bodø åpent

Uværet «Ingunn» nærmer seg kysten av Nordland og ventes å treffe kveld/natt til torsdag. Statens vegvesen forbereder seg, og har begynt å stenge veistrekninger som allerede er berørt av uværet. Det voldsomme... Les mer »
Statens vegvesen

Tester fluorescerende brøytestikker på E6 på Saltfjellet

Denne vinteren tester Statens vegvesen fluorescerende brøytestikker på E6 på Saltfjellet i Nordland. Brøytestikkene langs veiene våre er viktige både for bilister og brøytesjåfører, særlig når rufsete vær gir dårlig sikt. Nå... Les mer »
rein vinter

Vanskelige beiteforhold for rein i Nordland

På grunn av skiftende værforhold første del av vinteren, er det nå svært vanskelige beiteforhold for rein flere steder i Nordland. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur vise hensyn... Les mer »
politi

Trafikkulykke på Saltfjellet – To til Nordlandssykehuset i Bodø

Etter en trafikkulykke oppståd det lang kø på Saltfjellet i 16-tiden fredag. To personer var involvert i ulykken og ble undersøkt av ambulansen på stedet, ifølge politiet. De involverte i ulykken er en mann... Les mer »
politi

Råkjørte på Saltfjellet – Tatt av politiet

Utrykningspolitiet stanset en bilfører som skal ha kjørt i 128 km/t i 90-sonen på E6 på Saltfjellet natt til mandag. Føreren som ble tatt på Saltfjellet har nå mistet førerretten i Norge.... Les mer »
svartisen saltfjellet

Isblokk løsnet fra Svartisen i Meløy: Sekunder unna dødsulykke

Nylig stod Annicken Marsfjell bare noen få meter unna Engabreen da en stor isklump løsnet og traff en annen person i turfølget. – Plutselig hører vi et bulder. Så raser en hel... Les mer »
natt tog

Nordlandsbanen og E6 over Saltfjellet stengt etter kraftig snøfall

Både Nordlandsbanen og E6 er stengt etter kraftig snøfall. På Saltfjellet har et godstog kjørt seg fast, opplyser NRK. Det kan ta lang tid før E6 over Saltfjellet åpner for trafikk, varsler... Les mer »
vinter fjell

Stor snøskredfare i Nord-Norge

Det er utstedt rødt farevarsel for snøskred i store deler av Nordland og Vestlandet. NVE melder at mildvær øker skredfaren, og det er stor fare for utløste våte skred. – Folk bør... Les mer »
lofoten

Stor skredfare og søkk vått i Nordland

Mildværet herjer med Nordland i dag. Det er stor snøskredfare i fjellet og varsles kraftig vind og mye nedbør. Uvanlig mild og fuktig luft fra sørvest treffer Nordland i løpet av mandag.... Les mer »