politibil

Gruppevoldtekten i Vesterålen: Ingen av de siktede innvandrerne anker fengsling

Ingen av de fire afganerne som er siktet for gruppevoldtekten i Sortland har anket fengslingen, til tross for at samtlige begjærte seg løslatt, og ingen har innrømmet straffskyld, melder Document. En småbarnsmor... Les mer »
politibil

Varetektsfengslet etter tre branner på Sømna

En person siktet for å ha påsatt tre branner på Sømna er nå varetektsfengslet i fire uker onsdag, opplyser NTB. Forsvareren Theo Dretvik sier de vil anke kjennelsen. Vedkommende siktes for tre... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

12 års forvaring i Salten tingrett etter seksuelle overgrep

En mann i 60-årene er i Salten tingrett dømt til 12 års forvaring, med en minstetid på åtte år, for seksuelle overgrep mot sine stedøtre og stebarnebarn, opplyser NRK. Ifølge dommen har... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Går til sak mot Nordlandssykehuset etter livredning endte med dødsfall

Rita (55) falt i sjøen og var nær ved å drukne i Svolvær på seinsommeren i 2016. Feilene som ble gjort på sykehuset kostet henne livet, hevder ektemannen. Nå saksøkes Nordlandssykehuset, ifølge... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Kjørte pirattaxi og fikk stønad fra NAV – Dømt for trygdebedrageri

En mann i 30-årene var i Salten tingrett tiltalt for både trygdebedrageri og ulovlig pirattaxikjøring. Der ble han kun dømt for pirattaxi med bot på 18.000 inndragning av utbytte til staten. Men... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Flyktningekonsulent utnyttet asylsøker seksuelt – Dømt i Salten tingrett

En NAV-ansatt kvinne i Nord-Norge er dømt til fengsel for å ha utnyttet stillingen som flyktningekonsulent til å skaffe seksuelle omgang med en asylsøker, opplyser Human Rights Service. Flertallet i Salten tingrett... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Ansatt på Bodø videregående skole tiltalt for sex med tre elever

En ansatt ved en videregående skole i Nordland er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre elever, opplyser NRK. Opprinnelig var tiltalen to fornærmede,... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Bodømann får 40.000 kroner i bot for å ha skutt elg i boligområde

Bodømannen sa han skjøt elgen for å beskytte sine tre hunder. Men retten mente det var han og hundene som hadde satt elgen i fare, opplyser NRK. Mannen i 40-årene er ilagt... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Bodømann tiltalt for sex med mindreårig

En bodømann i 20-årene risikerer seks års fengsel, etter en tiltale av Salten tingrett for to tilfeller av sex med en mindreårig jente, ifølge Bodø Nu. Hendelsene skal ha skjedd i løpet av... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

NAV-skandalen: Mann uskyldig dømt til 90 dagers fengsel i Salten tingrett

TV 2 har gått gjennom de feilaktige dommene i trygdeskandalen til NAV. Titalls mennesker har sittet uriktig fengslet, opplyser TV2.no. Ifølge TV2 skal en mann ha blitt uskyldig dømt til 90 dagers... Les mer »