ytf

Lovløse tilstander i varebilbransjen: YTF krever handling

– De aller fleste bransjer i Norge er godt regulert, men i varebilbransjen er det vill vest og fritt frem. Sosial dumping og økonomisk kriminalitet florerer, og de seriøse aktørene skvises ut. Men... Les mer »
tv2

Dokumentarserie om Besseberg-saken kommer på TV 2

Denne uken tok Økokrim ut korrupsjonstiltale mot tidligere IBU-president Anders Besseberg, der han blant annet er anklaget for å ha tatt imot kostbare gaver og fått tjenester betalt av andre. TV 2... Les mer »
Regnskap Norge

Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid for å bekjempe svart økonomi

Både Økokrim og Regnskap Norge er opptatt av å bekjempe økonomisk kriminalitet. Nå inngår de to organisasjonene tettere samarbeid for å styrke kampen mot hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk mislighet.  Samarbeidet er... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Styrker Økokrim på fiskekrim

Et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Økokrim skal ruste politiet i kampen mot fiskerikriminalitet. – Fiskerikriminalitet er et alvorlig samfunnsproblem. Det er økonomisk kriminalitet og truer verdens fiskeressurser. Det skaper også... Les mer »
politihøgskolen

Internasjonal opplæring mot økonomisk kriminalitet

I 2014 startet den internasjonale organisasjonen OECD arbeidet med etableringen av et «International Academy for Tax and Financial Crime Investigation». Inger A. E. Coll ved Politihøgskolen er aktivt med i den internasjonale... Les mer »
nord

Fagforbundet anmelder Aleris for grov arbeidslivskriminalitet

Fagforbundet har anmeldt helse- og omsorgsselskapet Aleris Ungplan & Boi AS til Økokrim. Selskapet er en del av Aleris-konsernet, og en av Norges største private aktører i helse og omsorg. Forbundet ber... Les mer »