![Nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/saltfisk-300x200.jpg)
Saltfisk- og tørrfisknæringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler... Les mer »
![lofoten reine](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/reine-lofoten.jpg)
Hvordan kan villfisk fanges mest mulig skånsomt for å sikre både fiskens velferd, god kvalitet og økonomisk gevinst? Dette skal forskere nå undersøke. – Selv om vi i Norge har drevet med... Les mer »
![laks](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/laks-mat-1.jpg)
Norske lakseprodusenter er blant de mest effektive i verden. Men selv om kostnadene for produksjon i Norge øker i mindre grad enn de siste årene, blir det stadig dyrere å oppdrette laks.... Les mer »
![nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/lakesoppdrett-300x200.jpg)
I 2017 ble det etablert ett nytt system for tildeling av produksjonskapasitet for oppdrettslaks. I 2018 ble det for første gang brukt. Flere hadde på forhånd fryktet at det skulle favorisere de... Les mer »
![sau](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/sau.jpg)
De siste dagene har vi sett at det sauekjøttet ikke går til mat. Det er tragisk, og de fleste vil ikke kjenne forskjell i smaken mellom sau og lam. I et forskningsprosjekt... Les mer »
![nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/fiske-forskning-300x200.jpg)
Forrige uke møttes forskere og industri fra hele verden til symposium for å dykke ned i forskning på fiskens skinn, tarm og gjellevev i akvakultur. Med det retter de mer oppmerksomhet mot... Les mer »
![nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/laks-app-300x200.jpg)
Franskmenn bruker stadig oftere mobilapper for å orientere seg om matprodukter de vurderer å kjøpe. Oppslagsverk som er såkalt nøytrale og hvor alle kan legge inn matvarer, kan skape nye og uvante... Les mer »
![nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/ostersbolle-300x200.jpg)
Den robuste stillehavsøstersen som invaderer Skagerrakkysten skaper hodebry for så vel grunneiere som miljømyndigheter. Nå har forskere sjekket om det kan være mulig å spise opp problemet. Er du blant dem som... Les mer »
![grønnsaker](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/matbutikk-1.jpg)
Hva frister mest, en tomat produsert i Norge eller Spania? Resultater fra en fersk forbrukerundersøkelse i kantiner viser at over 80 prosent foretrakk norsk tomat. I vinter gjennomførte forskere ved Nofima en... Les mer »
![nofima](https://xn--bodposten-n8a.no/wp-content/uploads/torrfisk-300x200.jpg)
Tørrfisk er holdbar i mer enn to år, viser ny Nofima-forskning. Nå ser tørrfiskprodusenter markedspotensial i «ekstra moden» tørrfisk. Tørrfisk er populært i flere land, og har vært en nordnorsk eksportvare i... Les mer »