standup

Standup-show med Dagfinn Lyngbø på Stormen nesten utsolgt

Norges mest kritikerroste og mestselgende komiker, Dagfinn Lyngbø, er endelig tilbake med en ny standup-forestilling! Torsdag 20. mars, kl. 19.00 kommer han til Stormen Konserthus i Bodø og det er bare noen... Les mer »
uio

Første rapport fra Rimfax: Geologien på Mars er mer kompleks enn antatt

I halvannet år har georadaren Rimfax samlet data på Mars. Nå publiseres de første resultatene fra det norskutviklede Perseverance-instrumentet. I februar 2021 landet roveren Perseverance i Jezero-krateret på Mars. Blant alle instrumentene... Les mer »
handeland

VIDEO: Curiosity Rover fyller 10 år og blir feiret av robot-kollegaer på jorden

Husqvarna, markedslederen innen robotgressklippere, elsker ingeniørkunst og har derfor bestemt seg for å gi Mars Curiosity Rover den bursdagsfeiringen den fortjener. Husqvarna har oppdatert over 100 000 robotgressklippere slik at de kan... Les mer »
satelitt

Gigantisk strålingsutbrudd i verdensrommet fanget opp av UiB-instrument

I mer enn 10 millioner år hadde det enorme strålingsglimtet fra en magnetar (en sjelden type nøytronstjerne) reist gjennom det store universet, før det møtte på vårt eget solsystem 15. april 2020.... Les mer »
Forsvarets forskningsinstitutt

Torsdag lander norsk teknologi på Mars

En georadar fra Forsvarets forskningsinstitutt er et av instrumentene på NASAs nye Mars-kjøretøy, som lander denne uken. Målet med ekspedisjonen er å finne ut om det har vært liv på Mars. –... Les mer »
nasa jpl

Forsvarets forskningsinstitutt og Universitetet i Oslo i Mars-samarbeid

– Denne avtalen skal bidra til å styrke teknologiske fagmiljøer som er viktige for Forsvaret og norsk samfunnssikkerhet, sier FFI-direktør John-Mikal Størdal. Universitetet i Oslo (UiO) og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har i... Les mer »
nasa

Her kan du se når NASA sender opp nye forsyninger til romstasjonen

NASA Television skal sende live dekning når et romskip skal ut i verdensrommet og anskomme den internasjonale romstasjonen. Oppsendingen skal skje fredag 24. april, opplyser CloudShopper.net. Progress 75 som romskipet heter skal... Les mer »
mars

EU roser norskledet 3D-prosjekt: Kan bli med til Mars

I en fersk nyhetssak kaller EU prosjektet UTOFIA «enestående». Det avanserte 3D-kameraet som er utviklet for bruk under vann, kan nå bli tatt i bruk i en interplanetarisk skattejakt i verdensrommet. –... Les mer »
månen astronaut

Feirer 50 år siden månelandingen: Ny dokumentar og tre astronauter besøker Norge!

I sin berømte tale i 1962 hadde president John F. Kennedy lovet å sende en mann til månen før utgangen av 1960-årene. «Vi velger å reise til månen i dette tiåret, ikke... Les mer »
ntnu

PODCAST: Norge må bli med når vi drar til månen neste gang

I storfilmen «First Man» får vi bli med på Neil Armstrongs ti år med forberedelser før han ble førstemann på månen i 1969. Nå skal amerikanerne tilbake. Og Norge må bli med,... Les mer »