statens vegvesen

Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

Den 4. oktober starter Statens vegvesen strekningsmåling av fart (S-ATK) på fylkesvei 82 mellom Melbu og Stokmarknes. Det har i mange år vært problemer med for høy fart på strekningen mellom Melbu... Les mer »
ferge

Slik påvirker streiken fergetrafikken i Nordland

Flere fergeruter rammes av storstreiken i LO. Disse fylkeskommunale sambandene i Nordland er nå berørt av streiken: Rute 18-171 Søvik–Herøy, B-fergen innstilt, mens A-fergen går som normalt.  Rute 18-335 Levang–Nesna, innstilt i... Les mer »
nfk

Melbu-elever fikk milliongave

Elevene på kjøretøylinjen ved Hadsel vgs. på Melbu har mottatt en fullspekket Volvo XC90 til bruk i opplæring. Gaven er gitt av Volvo og Bil i Nord. Den store SUV-en hadde en... Les mer »
nfk

Markedsfører Nord-Norge med Xplore North under Oljemessa i Stavanger

– Oljemessa i Stavanger (ONS) har gått fra å være en arena for olje og gassindustrien til en bred energimesse, der også fornybarindustrien tar en stadig større plass. Derfor er det viktigere... Les mer »
nfk

Viderefører Melbu – Fiskebøl som i dag

Torghatten Nord vant anbudet for Melbu – Fiskebøl, og skal drive sambandet videre fram til 31. januar 2026. Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, er fornøyd med at man nå har... Les mer »
nfk

Tilskudd til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland

Disse fikk tilskudd ved årets fordeling av tekniske og industrielle kulturminner, opplyser Nordland fylkeskommune. 1 800 000 kr til Museum Nord til Neptun Sildoljefabrikk250 000 kr til Nordlandsmuseet til Fagerli gamle kraftstasjon250... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og havministeren til Skreikonferansen på Myre

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran deltek på Skreikonferansen under Vesterålen Skreifestival torsdag 31. mars. I tillegg besøker Skjæran Kystvakta og ei rekke bedrifter på Myre, Sortland og Melbu. – Skal vi klare... Les mer »
nfk

To anbud på Melbu – Fiskebøl

Med forsøk på innsparing uten å kutte i ruteproduksjon, vil anbudsutlysningen for ferjesambandet Melbu – Fiskebøl bli lyst ut med to ulike alternativer. Når det midlertidige anbudet på to år og mulighet... Les mer »
ferge

– Ikke svekk sambandet Melbu-Fiskebøl!

– Reduksjon i fergeforbindelsen Melbu-Fiskebøl som fylkesrådet foreslår, vil få negative konsekvenser for innbyggere, tilreisende og næringslivet i regionen, sier Arne Ivar Mikalsen fra Venstre. Mikalsen legger fram forslag til en uttalelse... Les mer »
politi

Tatt med narkotika i Melbu

I forbindelse med et politioppdrag lørdag morgen i 7-tiden har politiet gjort beslag av små mengder med narkotika i Melbu. Det er nå opprettet sak på forholdet. Det er ikke opplyst hvilken... Les mer »