Kalkun på nyttårsaften er tradisjon for mange nordmenn, og ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 1 av 3 nordmenn at de spiser kalkun på... Les mer »
Kalkun står på bordet for 1 av 3 nordmenn på nyttårsaften. Men én landsdel skiller seg ut. Kan du gjette hvilken? Kalkun har blitt en relativt utbredt middagstradisjon på nyttårsaften over størstedelen... Les mer »
kal du spise ribbe til jul er du ikke alene. Ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat i 2020, oppgir 46 prosent at de kommer til å spise... Les mer »
Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Og de geografiske skillene i landet er som før. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2020 på... Les mer »
Nordlendinger er mindre tradisjonsbundne rundt julemiddagen enn andre nordmenn. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat. Juletradisjoner står sterkt for mange nordmenn, og dette gjelder ikke minst for valget av... Les mer »
– Det finnes mange kule gadgets til grillen som kan hjelpe deg på veien til bedre resultat og smak, sier Bjørn Tore Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat. 1:... Les mer »
God mat og drikke hører nasjonaldagen til selv om feiringen blir litt annerledes i år. Er du usikker på hva du skal lage? Eller trenger du bare litt inspirasjon? Her er våre... Les mer »
Hva med å starte grillsesongen ekstra tidlig når påsken skal tilbringes hjemme? Bjørn Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat, deler sine tips til hvordan du kan gjøre klar til... Les mer »
På oppdrag fra Animalia og MatPrat har Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Menon Economics i tre ulike rapporter sett på konsekvensene av et redusert kjøttforbruk i Norge. Menon Economics har blant annet beregnet hvilke økonomiske... Les mer »