Støttespillere og samarbeidspartnere til pelsdyrnæringen er oppgitt over regjeringens beslutning om å legge ned næringen. Pelsdyrnæringen er viktig for distriktene og en sentral del av sirkulærøkonomien i landbruket. Foreløpige beregninger viser at... Les mer »
Saltfjell Reinprodukter i Saltdal tilbyr et bredt spekter av både mat og opplevelser med utgangspunkt i sin samiske bakgrunn. I dag mottar den innovative familiebedriften bedriftsutviklingsprisen i landbruket og 50 000 kroner. –... Les mer »
Antibiotikabruken i matproduksjon er redusert i hele EU, med enkelte unntak, skriver European Medicines Agency i sin siste rapport. Norge troner øverst på listen over land med lavt antibiotikaforbruk i besetninger med... Les mer »
Takket være iherdig innsats i dagligvarebransjen, er forbruket av sukker, salt og fett kraftig redusert i mange produkter. Men et strengt regelverk gjør at forbrukerne ikke blir informert. Nå maner TINE til... Les mer »
Lag dine egne sunne smoothies, lekre supper eller kvern din egen krydderblanding. Den nye Witt Classic Nutri Blender er kraftig nok til også å klare nøtter og belgfrukt, så du kan lage... Les mer »
Mattilsynets overvåking av fremmedstoffer i landdyr 2017, viser ingen alvorlige funn i kjøtt og andre animalske produkter. I 2017 ble det tatt i alt 4001 prøver av norske landdyr og animalske produkter.... Les mer »
Kokken Astrid Regine Nässlander fra Steigen er nominert til Årets kokk 2018 under Matprisen 2018. Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de... Les mer »
I ett år skal 15 traktorer kjøres på fornybar diesel. Målet er å gjøre landbruket mer klimavennlig med biodrivstoff. – Så godt som alle traktorer i Norge går på fossil diesel. De... Les mer »
Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012.... Les mer »