Vi er på vei inn i julebordsesongen – med tradisjonsrike julebord med kollegaer og gode venner som ofte varer langt ut i de sene nattetimer. Erfaringer fra tidligere år viser at stadig... Les mer »
Over 40 % av de norske ostene som deltok i årets oste-VM fikk medalje. Norge stilte med 175 oster, og 74 av disse fikk medalje. 8 norske oster fikk utmerkelsen «Super Gold»,... Les mer »
Møsbrømlefse er en varm og søt lefse med opphav fra Salten-distriktet i Nordland. Og snart kan du få servert en av landsdelens mest populære matretter på kafe i Bodø igjen. Ifølge sikre... Les mer »
Søndag 11. november er det farsdag. Visste du forresten at farsdagen nesten ble innført som et tilsvar på morsdagen? Og at den moderne utgaven av farsdagen har sitt utspring i USA? Det... Les mer »
Hvor sunt er det å spise kjøtt? Hvilken mat kan og skal vi produsere i Norge? Er rødt kjøtt en klimaversting? Er det etisk å holde produksjonsdyr? Og har Norge verdens beste... Les mer »
Tall fra SSB viser at matprisene sank med 0,8 prosent fra september til oktober 2018. De siste 12 månedene har matprisene økt med 2,3 prosent, mens konsumprisindeksen har økt med 3,1 prosent.... Les mer »
SAS fortsetter sitt arbeid for en mer bærekraftig reise. Det prisbelønte matkonseptet New Nordic by SAS videreutvikler sesongmenyer og måltider basert på lokale ingredienser. I to uker fra og med 9. november... Les mer »
Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens verdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil... Les mer »
Når det er kjølig i været er deg godt å trekke inn under et teppe eller begi seg ut på høstlige aktiviteter. Og det er mye man kan gjøre om høsten. Ofte... Les mer »
Støttespillere og samarbeidspartnere til pelsdyrnæringen er oppgitt over regjeringens beslutning om å legge ned næringen. Pelsdyrnæringen er viktig for distriktene og en sentral del av sirkulærøkonomien i landbruket. Foreløpige beregninger viser at... Les mer »