olje gass

Sokkelstreiken avsluttet – Lederne vant fram hos Riksmekleren

Lederne har vært i streik i ti dager etter harde forhandlinger som ikke nådde fram hos motparten Norsk olje og gass i NHO. Men nå er streiken avblåst. – Vi er glade... Les mer »
olje gass

Sokkelstreiken trappes opp

Det er fortsatt ikke enighet mellom Lederne og Norsk olje og gass. Som varslet om tidligere trappes derfor streiken kraftig opp fra midnatt natt til mandag 5. oktober. – Arbeidsgiversiden viser fortsatt... Les mer »
barnehage

Lederne om finansiering av barnehager: – Mangfoldig barnehagetilbud viktigst

Det er positivt at statsråd Jan Tore Sanner i Kunnskapsdepartementet (KD) gir uttrykk for at private barnehager har vært og er viktige for å sikre full barnehagedekning og for å sikre mangfold... Les mer »
olje gass

Lederne tok ansvar på overtid: Enighet i meklingen på sokkeloppgjøret

Etter krevende forhandlinger og mekling hos Riksmekleren 3. juni ble det kl. 04.00 natt til 4. juni 2019 enighet i sokkelforhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass. Forbundsleder Audun Ingvartsen sier... Les mer »
lederne

Revidert nasjonalbudsjett: – Minimalt ledelsesfokus nok en gang

Tirsdag la regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Organisasjonen Lederne er glad for fokuset på behov for samfunnsendringer, men svært skuffet over at viktigheten av god ledelse i endringsprosesser nok en gang glimrer med... Les mer »
lederne

Mer autoritært på jobb i Nordland

Nesten halvparten av ledere og mellomledere i Nordland mener arbeidslivet går i en mer autoritær retning. Det er likevel marginalt færre enn i resten av Norge, viser Norsk Ledelsesbarometer. – I tiåret... Les mer »
bygging

Bygg- og anleggsbransjen ønsker å bli best på likestilling

En utbredt bevisstgjøring er i gang i enkelte bransjer for å sikre bedre kjønnsbalanse. – Dette er en utvikling vi ønsker oss, sier nestleder i Lederne, Liv Spjeld By. Statistisk sentralbyrå har... Les mer »
lederne

Lederne om regjeringsplattformen: – Pensjonssystemet må forenkles

Organisasjonen Lederne, som organiserer over 17 000 ledende ansatte i privat og offentlig sektor, støtter regjeringens forslag om et partssammensatt utvalg for å vurdere pensjonsopptjening fra første krone. Organisasjonen Lederne, som organiserer... Les mer »
lederne

– Altfor lite fokus på god ledelse i regjeringsplattformen

– Dessverre må vi nå konstatere at det er lite fokus på god ledelse eller ledelse overhodet i regjeringsplattformen, sier både forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen og nestleder Liv Spjeld By. Regjeringen... Les mer »
Håkon Holo Dagestad

Hagsets skade ble et levende mareritt

Knut Asbjørn Hagset skulle bare inn i bilen sin, på vei til et møte. Foten sklir i fottrinnet på bilen, og han faller på ryggen mot dørlista. Trafikkulykken skulle bli starten på... Les mer »