pynt lys dekor

– Dette er viktig i juletrafikken

Julen bringer med seg mange ritualer, og ett av de er å dra på hytta eller til familie eller venner. Et annet er mange ulykker. – Senk skuldrene og vis aktsomhet når... Les mer »
vinter

– På tide med et sporskifte i transportdebatten

Kun 6% av persontransporten og 5% av godstransporten i Norge foregår med tog. På tross av togtransportens beslag på nesten 4 av 10 kroner på samferdselsbudsjettet er kapasiteten på jernbanenettet sprengt. –... Les mer »
tunnell

– Sørfoldtunnelene må inn i 2023-budsjettet

– Det er særlig viktig at Sørfold-tunnelene prioriteres i 2023-budsjettet. Det sa KNA i Transport- og kommunikasjonskomitéens budsjetthøring torsdag.  I et forslag til statsbudsjett hvor regjeringen har sett seg nødt til å... Les mer »
fartsgrense

– Et dårlig budsjett for trafikksikkerhet

Trygve Slagsvold Vedums statsbudsjett er lagt frem, og som ventet utsettes flere veiprosjekter på utbestemt tid. – Dette er dramatisk for målet om færre alvorlige ulykker på veiene og de som rammes,... Les mer »
lade elbil

Ladeselskaper innfører sør-norske strømpriser på nord-norske ladestasjoner

Til tross for lave strømpriser i Midt- og Nord-Norge setter mange av de store ladeselskapene nå ladeprisen til himmels – Dette er en torpedo på arbeidet med å elektrifisere bilparken i nord,... Les mer »
veteranbil

KNA oppfordrer eiere av hobbykjøretøy til å ta sikkerhet på alvor

Alle bileiere med hobbykjøretøy som straks skal ut av vinteropplag bør selv gjennomføre en sikkerhetskontroll før de begir seg ut på vårens første tur. Dette kan redde liv, sier Børre Skiaker, generalsekretær... Les mer »
KNA, Kongelig Norsk Automobilklub

KNA frykter økte avgifter dersom bompengeordningen erstattes

Det kan bli dyrere å kjøre bil dersom satellittbasert veiprising erstatter dagens bomstasjoner, frykter Børre Skiaker, generalsekretær i Kongelig Norsk Automobilklub. Bilistene betalte i 2018 over 10 milliarder kroner ved 228 norske... Les mer »
fartsgrense

Bilselgere løper fra ansvaret

Mange prøver å selge biler «som den er» for å unngå klager. Men du kan ikke løpe fra ansvaret dersom du vet det er feil på bilen, påpeker KNA og Forbrukerrådet. I... Les mer »
kna newswire

Sjekk dette før du kjøper brukt elbil!

Å velge en brukt elbil kan være rimeligere enn å kjøpe en ny, og du får bilen på dagen. Men vær forsiktig om du har tenkt å importere, råder KNA. I dag... Les mer »
veteranbil

Stadig flere blir bilentusiaster

Aldri før har det blitt solgt så mange veteranbiler i Norge. Det er ikke lenger bare rikinger eller mekkeglade som samler på gamle biler. – Interessen for veteranbiler er økende i Norge,... Les mer »