biler speed

LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Med argumentet om at biltrafikken skal reduseres, har storbyene gjort seg fullstendig avhengige av bompengene fra de samme bilistene. Denne vinteren viser at bilistenes penger sløses bort på elendige kollektivløsninger. Av: Tor... Les mer »
kna

LESERINNLEGG: Regjeringen snur ryggen til fylkesvegene

Alle politikere sier de er opptatt av fylkesvegene – ingen gjør noe med det. Av: Tor Valdvik, samfunnskontakt i Kongelig Norsk Automobilklub. Så var vi her igjen. En ny valgkamp ligger bak... Les mer »
tunnell

LESERINNLEGG: Nok snikksnakk, fylkesvegene trenger politikk, takk

Fylkesvegene holder i stor grad en kritisk dårlig standard, og i disse dager lover riks- og fylkespolitikere bot og bedring. Avgrunnen mellom politiske løfter og resultater er uakseptabel. Av: Tor Valdvik, Samfunnskontakt... Les mer »
bobil

Halve kommune-Norge bryter loven!

Ifølge forurensningsloven skal alle kommuner ha tømmestasjoner for spillvann og toalettavfall. Likevel er det kun ca halvparten av norske kommuner som tilbyr det. – Her må det ryddes opp, krever Norsk Bobilforening... Les mer »
kna

Sørfoldtunnelene skal bygges: – Viktig seier for bilistene og landsdelen

Den viktige strekningen mellom Megården og Mørsvikbotn har vært en kampsak for KNA siden den ble vraket i statsbudsjettet før jul. Nå har regjeringspartiene og SV funnet penger til det i revidert... Les mer »
kna

– Fylkesveibløff!

Fylkesveiene med sine 44 000 km veg, om lag 550 tunneler, 10 700 bruer og 310 ferjekaier utgjør om lag 80% av det samlede riks- og fylkesveinettet. Likevel blir det kun tilgodesett... Les mer »
pynt lys dekor

– Dette er viktig i juletrafikken

Julen bringer med seg mange ritualer, og ett av de er å dra på hytta eller til familie eller venner. Et annet er mange ulykker. – Senk skuldrene og vis aktsomhet når... Les mer »
vinter

– På tide med et sporskifte i transportdebatten

Kun 6% av persontransporten og 5% av godstransporten i Norge foregår med tog. På tross av togtransportens beslag på nesten 4 av 10 kroner på samferdselsbudsjettet er kapasiteten på jernbanenettet sprengt. –... Les mer »
tunnell

– Sørfoldtunnelene må inn i 2023-budsjettet

– Det er særlig viktig at Sørfold-tunnelene prioriteres i 2023-budsjettet. Det sa KNA i Transport- og kommunikasjonskomitéens budsjetthøring torsdag.  I et forslag til statsbudsjett hvor regjeringen har sett seg nødt til å... Les mer »
fartsgrense

– Et dårlig budsjett for trafikksikkerhet

Trygve Slagsvold Vedums statsbudsjett er lagt frem, og som ventet utsettes flere veiprosjekter på utbestemt tid. – Dette er dramatisk for målet om færre alvorlige ulykker på veiene og de som rammes,... Les mer »