Vi er godt inne i fyringssesongen. Her er er ekspertenes tips til hvordan du kan fyre renest mulig med ved. – Det som er bra for allergikere er bra for alle. Det... Les mer »
Nyttårsaften er ofte preget av fest og moro, men husk at det kommer en dag i morgen når du spretter champagne-korken ved midnatt. Vi nordmenn er stort sett veldig flinke til å... Les mer »
I 2018 har Grønt Punkt Norge delt ut 1,6 millioner til 124 vinnere i Returkartonglotteriet. I Nordland var det hele ni vinnere i 2018. Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut millionbeløp... Les mer »
Når nyttårsrakettene går til værs, følger svevestøvnivåene etter. I timene før og etter midnatt nyttårsaften kan svevestøvnivået i norske byer komme helt opp på helseskadelig nivå. – Det er sot og andre... Les mer »
Allerede i 2016 kåret Språkrådet ordet fleksitarianer som ett av årets nyord, og vi spådde at flereville ønske å få mer grønt på tallerkenen. For 2018 har ordet matredder kommet på listen.... Les mer »
Mens du venter på at svoren skal bli sprø, kan denne guiden sørge for at kjøkkenet ikke blir helt kaotisk før julemiddagen. Mange glemmer nemlig hvordan avfall og matrester skal sorteres i... Les mer »
Som emballasje til mat, kan plast være mer bærekraftig enn glass, metall og papir. Dette forutsetter riktignok en god infrastruktur i samfunnet for innsamling og gjenvinning av plast – på samme måte... Les mer »
Nan, en liten flerkulturell provins som ligger ved Nan-elva i Nord-Thailand, får prisen No. 1 ASEAN Clean Tourist City. Prisen er et resultat av et sterk samarbeid mellom myndighetene i provinsen og... Les mer »
Norge er suveren verdensmester i panting – ingen panter mer enn oss. Dagens panteløsning er både miljøvennlig og svært effektiv, men ifølge Infinitum kan vi strekke oss enda litt lengre det kommende... Les mer »
Aldri før har vi produsert så mye søppel som nå. Om ikke utviklingen snur, risikerer vi at havene, naturen, maten, vannet og luften vår blir forurenset. En norsk industriforening utfordrer nå forbrukerne... Les mer »