Et godt samarbeid med næringsaktørene er en viktig suksessfaktor for å lykkes med kampanjen. Det mener Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan, Gunvar L. Wie. Han ønsker seg derfor flest mulig innspill på hvordan... Les mer »
– Vi får nå på plass en ordning som gir mulighet for å lagre fisken lenger – samtidig som vi får mer kunnskap. Kunnskap som i sin tur kan brukes for å... Les mer »
Kystverket er i gang med endringer på sjømerker langs norskekysten. Dette er et ledd i arbeidet som Kystverket har igangsatt for omlegging av fyrlyktsystemet fra et særnorsk til den internasjonale IALA-standarden (International... Les mer »
Sammen med Myre Havbruk AS jobber Nofima med å lage et produkt som skal løfte proteinpulver av fisk opp i nye prisklasser. Fiskemel er ingen ny oppfinnelse. Det er å framstille et... Les mer »
Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner... Les mer »
Fiskere har gjort seg gode erfaringer med bruk av nye detaljerte sjøbunnskart. Fangsten er blitt større, drivstofforbruket mindre, og skadene på utstyret redusert. Sju trålrederier med havgående fartøy og flere kystfiskere har... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en tilskuddsordning for selfangstnæringen i 2019, med en ramme på 2,5 millioner kroner. – Tilskuddet skal bidra til størst mulig del av totalkvoten tas, og at selfangstnæringen... Les mer »
Havnæringene skapte verdier for 680 milliarder kroner i 2017. Dette utgjør en tredjedel av den totale verdiskapingen i privat næringsliv. Havnæringene står for omtrent 11 prosent av den totale sysselsettingen i privat... Les mer »
– Regjeringen ønsker innspill til hvordan vi kan legge til rette for oppdrett av flere arter. I fremtiden tror jeg vi vil utnytte flere arter enn vi gjør i dag, men vi... Les mer »
Det finnes mer enn 100 000 vågehval i norske farvann. Kvoten for 2019 er på 1278 vågehval, den samme som i fjor. I 2018 var det 11 fartøy som deltok. Fangsten var... Les mer »