Fiskeriminister Harald T. Nesvik reiser til Svolvær mandag for å møte algerammede oppdrettere kl. 13.00 på Thon hotell i Lofoten. – Jeg har stor medfølelse med de som står oppe i denne... Les mer »
Tørrfisk er holdbar i mer enn to år, viser ny Nofima-forskning. Nå ser tørrfiskprodusenter markedspotensial i «ekstra moden» tørrfisk. Tørrfisk er populært i flere land, og har vært en nordnorsk eksportvare i... Les mer »
Rundt 160 makrellaktører i Japan og Sør-Korea er klare for å møte norske samarbeidspartnere. Det skjer når Norges sjømatråd arrangerer makrellseminarer i Seoul og Tokyo i begynnelsen av juni. Japan og Sør-Korea... Les mer »
To sjømatavtaler blir signerte mandag 20. mai. Signeringen skjer i forbindelse med besøk fra Kinas veterinær- og tollminister. – Kina er en av våre største vekstmarkeder. Disse avtalene er viktige for norske... Les mer »
Fiskebåt er svært tilfreds med at det internasjonale havforskningsrådet (ICES) mer enn dobler kvoterådet for makrell. Kvoten for 2019 økes fra 318 000 tonn til 770 000 tonn, etter at ICES har... Les mer »
De omfattende strukturelle endringene som har foregått i lang tid på havsiden i sjømatsektoren er i ferd med å slå inn over landindustrien som en tsunami. Jeg er redd at den vil... Les mer »
17. mai-klassikeren «Laks med agurksalat» er å finne på mange norske festbord. Agurk har vært laksens trofaste følgesvenn i en årrekke, og det er ikke uten grunn. Laksen går nemlig gjennom prosesser... Les mer »
Lille Lurøy kommune topper listen i Kommunal Rapports Økonomibarometeret 2019, opplyser flere medier. Det skal være lokal oppdrettsnæring som gir rekordhøye skatteinntekter for Lurøy kommune. Lurøy kommune i Helgeland, med under 2000... Les mer »
Eksportverdien for ferske fiskeprodukter har den siste tiden fått noe mer drahjelp fra kronekursen enn de fryste produktene. Samtidig er begge kategoriene godt hjulpet av den fortsatt svake kronen, viser tall fra... Les mer »