Syv druknet i første halvdel av juli

redningsselskapet

I første halvdel av juli har syv personer omkommet av drukning. Dette er like mange som for samme periode i fjor. Seks av de omkomne er personer over 45 år, og menn fortsetter å dominere drukningsstatistikken.

– Redningsselskapet har en visjon om at ”Ingen skal drukne”, derfor er det lite hyggelig å konstatere at de høye sommertallene fra i fjor, fortsetter i år. Frem til 1. Juli registrerte vi 15 færre drukninger enn i 2018. Men det er altså juli-tallene som ser ut til å bli like dystre som i fjor, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Så langt i år har totalt 45 mennesker druknet. Det er femten færre enn i fjor for samme periode. Noe av dette kan skyldes en kaldere forsommer sammenlignet med fjorårets rekordvarme vår og sommer, mener Redningsselskapet.

Sammenligner vi perioden 1. mai til 16. juli, viser tallene en nedgang fra 34 til 24 omkomne, sier Pedersen.

Tidligere denne uken overleverte sjøfartsdirektoratet en handlingsplan til næringsministeren som inneholdt 67 tiltak for å redusere drukning og ulykker i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var klar på at han ønsker og støtter en nullvisjon om drukninger og dødsulykker til sjøs. Dette mente han best kan oppnås ved å sette seg klare etappemål i årene som kommer. Redningsselskapets drukningsstatistikk er en av de ressursdokumentene som inngår i handlingsplanen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– Vi fortsetter vårt holdningsarbeid sammen myndigheter og andre organisasjoner. I år ber vi folk om å løfte blikket for å passe på hverandre. Vi kan vel også legge til at folk i større grad må bli flinke til å tenke på egen sikkerhet ved bading eller opphold i og ved sjøen, sier Pedersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.