Syke Satan – En helvetes spennende bok av Husby og Gautneb

syke satan

Syke Satan er den første boken i krimserien til Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som rockesternen Hank von Hell som nylig har gjort comeback, og Harald Gautneb.

Den spennende boken dreier seg om skjebnereporter i Se og Hør, Samuel Galgebakk, som reiser inn i bibelbeltet for å møte en venn fra studietiden på Menighetsfakultetet.

Det viser seg at presten trenger Samuels hjelp til å oppklare hvorfor bygdas muslimske lege ble slått i hjel av voldsomme og uforklarlige krefter. Samtidig som ordfører og lensmann gjør hva de kan for å stoppe Samuel Galgebakk.

Boken Syke Satan lanseres i disse dager og Bodøposten.no møtte forfatterne i Bodø for et eksklusivt intervju.

– Jeg og Hans-Erik har skrudd sammen Syke Satan, som er Hans-Eriks forfatterdebut. Jeg har tidligere jobbet som redaktør og forfatter, og Hans-Erik er en multikunstner som nå har suksess med Petter Dass-forestillingene, sier Harald Gautneb.

Les også:  Ny bok: Matoma – aldri god nok

Og den uvanlige duoen ser ut til å ha skapt noe helt spesielt innen krimbøker.

– Vi begynner universet i Syke Satan i bibelbeltet og med mine opplevelser. Jeg har opplevd mange rare og sære hendelser der den norske folkesjela manifesterer seg på både godt og ondt. Jeg tok tak i disse merkelige opplevelsene på steder jeg har vært, sier Dyvik Husby.

Basert på virkelige hendelser
– Mange av de syke tingene som skjer i Syke Satan er faktisk basert på virkelige hendelser i min oppvekst i ulike deler av bygde-norge, forteller Husby.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Hovedpersonen i Syke Satan, Samuel Galgebakk, er en journalist med skjulte evner som skal oppklare et merkelig mord.

– Jeg lagde en slags anti-helt med rollefiguren Samuel Galgebakk som jobber i sladrepressen, forteller Hans-Erik.

Og det forfatterne forteller om hvordan hovedpersonen arbeider for å løse drapsgåten, ligner litt på Da Vinci-koden med en religiøs eller mystisk tilnærming for å oppklare mysteriet.

– Galgebakk er en åndelig person og dumper borti skrømt, overnaturlige ting og mystiske religiøse tekster. Han er kanskje en slags moderne svartebok-prest som jo Petter Dass også var, sier Husby.

Boken virker rett og slett utrolig spennende. Og enkelte hendelser som skildres i boken skal være av et såpass kaliber at den ikke er egnet for barn. Liker du krimbøker vil du med andre ord elske Syke Satan.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Boken er krydret med multikunsteren Hans-Erik Dyvik Husbys kjennskap til lokalhistorie, overtro og mystisisme og Harald Gautnebs grundige research. Og lanseringen av boken i Bodø er ikke tilfeldig, forteller Husby.

– Jeg har blant annet bodd i Rognan, Fauske og Lofoten. Jeg har også bodd i Bodø der deler av handlingen i neste bok finner sted, avslører Husby.

Harald Gautneb er nå i Bodø for å gjøre reasearch for den neste boken i det som virker som en vært lovende serie av Syke Satan-bøker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.