Strings attached for nordnorske artister

klassisk musikk

Nordnorske artister kan få spilt inn strykeorkester på låta si med kammerorkesteret i Arktisk Filharmoni på Tvibit, Kysten Studio i april.

Prosjektnavnet Strings Attached, spiller på ønsket fra både Tvibit og Arktisk Filharmoni – at dette er et prosjekt som kan fortsette videre og at vi søker mot et best mulig samarbeid og resultat med artist/band.

Orkesteret og Tvibit, Kysten studio, gir med dette plateklare nordnorske artister muligheten til å få en utvalgt låt innspilt sammen med landsdelens profesjonelle orkester i mars. Forrige runde fikk artister som Bautastein, Pristine, Marie Vangen, Hollow Hearts og Ann-Iren Hansen spilt inn stryk til sine låter.

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

– Det er et veldig viktig og fint prosjekt for oss, å kunne samarbeide med artister i regionen, sier orkestersjef i Arktisk Filharmoni, Torunn Reigstad. – Vår profil er jo å være et orkester som har stor spennvidde i stil og uttrykk, og det er viktig å støtte opp om nyskrevet musikk fra landsdelen, fortsetter orkestersjefen.

Unik mulighet
1. – 3. april åpner Tvibit, Kysten studio sine dører og har gitt plass i kalenderen til at orkesteret kan jobbe med å spille inn «strings» til nyskrevet musikk fra nord. Artister og låtskrivere som er plateklare kan søke innen 6. februar.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Dette er et unikt tilbud som på en måte viser hvor vitalt musikkmiljøet er i nord. – Hvor ellers i verden får du tilsvarende mulighet? Her har vi en kollektiv holdning for å få skapt best mulig musikk sammen og hjelpe hverandre opp og frem er viktig når vi konkurrerer om oppmerksomheten i et tøft marked, sier Fredrik Forssman, leder for Tvibit Musikk/ KOFOR.

Lang merittliste
En fagjury vurderer de innsendte bidragene. – Her gjelder det å ha en god låt som passer til å få skrevet strykerarrangement, og vi ser også på hvilke planer og ambisjoner artisten har fremover, når vi gjør en helhetlig vurdering, forteller Forssman.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Arktisk Filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester) har en lang merittliste over utgivelser på anerkjente plateselskaper som BIS, SIMAX og sist på respektable Deutsche Grammophon. Orkesteret har også medvirket på en rekke plateinnspillinger i samarbeid med nordnorske artister, som blant annet Hekla Stålstrenga, Anneli Drecker, og i sommer med prosjektet Solnatt med artister fra hele den nordlige landsdelen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.