Støtter Vinterfestuka i Narvik

Nordland fylkeskommune

Fylkesråd Christian Torset gir 20.000 kroner i tilskudd for å gjennomføre en kulturkonferanse under Vinterfestuka.

Narvik kommune får et tilskudd på 20.000 kroner for å gjennomføre en kulturkonferanse under Vinterfestuka. Festivalene i Nordland er tema på konferansen.

– Har festivalene tålt pandemien? spør fylkesråd Christian Torset retorisk, og ser fram til en frisk kulturdebatt under Vinterfestuka i neste uke.

Nordland fylkeskommune skal som utviklingsaktør bidra på mange områder. Et viktig område er å være bidragsyter til samhandling mellom kulturaktører.

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos halvparten av de kontrollerte i bygg- og anleggsbransjen

– Vinterfestuka, Musikk i Nordland og Narvik kommune har gått sammen om å arrangere en Nordnorsk kulturkonferanse. Vi håper at kulturkonferansen under Vinterfestuka kan bli en årlig arena for å samle nordnorsk kulturliv, der man diskuterer muligheter og utfordringer som kulturbransjen står i. Nettverksbygging og arenaer for å møtes innenfor fagfeltet er viktig, underbygger Torset.

Konferansen skal være gratis for deltakerne. Og Torset håper mange i kulturbransjen møter opp.

Les også:  SV-leder fornøyd med asfalt-prioriteringene i Nordland

– Vi ønsker å belyse ståa for kulturbransjen og festivalene etter pandemien. Hvordan kan festivalene og kulturbransjen gå videre? Pandemien har åpenbart satt sitt preg, men vi skal også ha et aktivt kulturliv i årene som kommer, avslutter fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.