Storstilt påskeaksjon i Bodø

pressenytt

Fredag denne uken tropper NAF-ildsjeler opp ved en rekke Circle K-stasjoner i Nordland. De skal hjelpe og gi gode råd til alle som er ute på påskeveiene.

– Rekordmange nordmenn tar påskeferien i Norge i år. Med uvante og utfordrende kjøreforhold kan det bli farlige situasjoner. Vi håper folk stopper innom en av våre stasjoner for gode råd og en velfortjent pause på vei til hytta, sier Kjetil Svenheim, partneransvarlig i Circle K Norge.

De siste ukene har NAF og Circle K forberedt årets påskeaksjon. Førstkommende fredag mellom 14.00 og 18.00 står frivillige fra lokale NAF-lag klare for å gi råd og tips til påsketrafikanter ved Bodø-stasjonene Circle K Olav V’s gate i Bodø og Circle K Hunstad, ved Circle K E6 Narvik og Circle K Korgen i Hemnes samt på Rana-stasjonene Circle K Grubhei og Circle K Mo i Rana.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Annenhver nordmann skal på påskeferie i år, og nesten ni av ti skal feriere i Norge. Det er ny rekord, ifølge NHO.

– Mange stresser med å komme seg til hytta, og det er da ulykker gjerne skjer. Det er derfor vi gjennomfører denne aksjonen hver påske. I år gleder vi oss spesielt til å være ute og møte NAF-medlemmer og andre langs veien, siden koronapandemien har lagt begrensinger de to foregående påskene, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Hun råder alle som skal kjøre bil i påsken om å forberede seg godt og være uthvilte før de setter seg bak rattet.

– Bruk tid på å pakke bilen skikkelig. Legg den tyngste og største bagasjen nederst og innerst, og stropp godt fast. Pass også på å sikre løse gjenstander i bilkupeen. Ingen vil ha et nettbrett i bakhodet dersom uhellet er ute, sier Ryste.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Hun anbefaler at man legger opp til flere pauser underveis, slik at både store og små holder seg friske og opplagte.

– En uoppmerksom sjåfør er en dårlig sjåfør. Uoppmerksomhet bidrar til så mye som hver tredje dødsulykke på veien. Det viktigste er å komme vel frem, ikke raskest mulig frem, sier Ryste.

Foruten gode råd og anvisninger kan påskeaksjonen også friste med påskeyatzy og gratis spylervæske til alle som stopper ved de angitte stasjonene. Noen stasjoner gir også gratis is til barna under aksjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.