Storebrand i verdenstoppen på bærekraft

storebrand

Storebrand er i dag rangert som verdens mest bærekraftige forsikringsselskap i indeksen Global 100. Kåringen rangerer også Storebrand som Nordens mest bærekraftige selskap i finansbransjen.

– Dette er en viktig anerkjennelse av arbeidet vårt, og jeg er stolt over og glad for at vi er rangert som en ledende aktør innen bærekraft, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.

Det er det kanadiske finansmagasinet Corporate Knights som årlig gjør en rangering av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden. Resultatene fra kåringen presenteres i forbindelse med det årlige toppmøtet World Economic Forum i Davos. 

Storebrand rangeres som mest bærekraftig i verden i kategorien forsikring. Kategorien er en del av hovedkategorien finans, der Storebrand er rangert som nummer tre i verden – og nummer én i Norden. Storebrand er også rangert som det 13. mest bærekraftige selskapet i verden – uavhengig av bransje. Storebrand er det eneste norske selskapet på listen.

– I Storebrand integrerer vi bærekraft i vår forretningsvirksomhet, inkludert investeringer, produkter og egen drift. Vi er godt fornøyd vår plassering på Global 100, men bærekraftsarbeidet er på langt nær ferdig. Kåringen oppmuntrer oss til å fortsette å utvikle bærekraftige produkter og tjenester, som kundene i stadig større grad etterspør, sier Grefstad. 

Toby Heaps, administrerende direktør i Corporate Knights, påpeker i sin pressemelding at selskaper som scorer bra på bærekraft gir like bra eller bedre avkastning for investorer. 

– Selskapene på listen viser at de som har bærekraft som del av sin kjernevirksomhet presterer bedre enn konkurrentene, sier Heaps.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.