Stor nedgang i antall pelsfarmer i Norge

pels

Tallet på pelsfarmer i Norge har gått dramatisk ned de siste ti årene, nærmere 7 av 10 lagt ned pelsfarmen. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet som Dyrevernalliansen har fått tilgang til.

Her kommer det frem at det kun er 183 farmer igjen i drift. Dette tilsvarer en nedgang på nær 70 prosent siden 2007, da antallet farmer var på 552.

– Disse tallene bekrefter at næringen virkelig er utdøende, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Dyrevernalliansen har gjennomgått statistikk over antall søknader om produksjonstilskudd fra pelsdyrbønder de siste årene. Det er her den markante nedgangen i antall pelsfarmer kommer frem.

– Denne trenden tilsier at pelsbransjen er i ferd med å dø ut av seg selv. En formell avvikling er sånn sett en gavepakke til en næring som nærmer seg slutten, sier Kleveland.

I regjeringserklæringen til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er det besluttet å gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen frem mot årsskiftet 2024/2025.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Dyrevernalliansen skal fremover arbeide for at det skal lønne seg for pelsdyroppdretterne å avvikle så fort som mulig.

– ­­Vi ønsker at overgangsordninger kommer på plass så snart som mulig. For oss er det viktig at de få pelsdyroppdretterne som er igjen blir tatt hånd om nå, slik at de raskt kan omstille seg til mer fremtidsrettede yrker, sier Kleveland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.