Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

ford

Hver 3. europeiske hundeeier innrømmer at de ikke alltid sikrer kjæledyret i bilen. En usikret hund kan utgjøre en fare for både hunden, sjåføren og andre passasjerer.

Ifølge Fords undersøkelse hvor 5.000 hundeeiere i Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia deltok, oppga hele 32% at de ikke alltid sikret hunden i bilen på kjøretur.

– Hvis du har en hund må du sikre den akkurat like godt som du sikrer alle andre som sitter i bilen. Jeg sikrer selv min hund i et hundebur som er plassert i bagasjerommet på bilen. Det mener jeg er den beste løsningen, sier hundetreningseksperten, Graeme Hall.

Statens Vegvesen anbefaler alle som kjører med hund i bilen å sikre denne i et transportbur eller i en egen sele beregnet for transport av hund i bilen. Buret plasseres i bagasjerommet frem mot ryggstøtten og må festes. Trygg Trafikk sier at små hunder eller andre dyr i små bur eventuelt kan plasseres på gulvet foran ett av passasjersetene.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Ifølge Fords undersøkelse oppgir de som ikke alltid sikrer menneskets beste venn i bilen at de ikke gjør dette fordi hunden ikke liker det (32%). Omtrent like mange (31%) oppgir at de ikke ser behovet for denne type sikring på korte turer.

14% sier de ikke sikrer hunden fordi de ikke har plass til hundebur i bilen.

Nye Focus stasjonsvogn med plass til de aller største hunderasene
Nye Ford Focus stasjonsvogn har blitt designet for å romme hundebur som er store nok til en av verdens største hunderaser, den irske ulvehunden. Sammen med sitt team har hundeeieren og Ford-ingeniøren Rene Berns, gjort plassen i bilen ekstra stort ved blant annet å presse sammen skumlaget i bilens tak og redesignet åpningen inn til bagasjerommet.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter.

– Jeg er stolt over at vi har gjort det lettere for hundeeiere å frakte hundene sine på en trygg og komfortabel måte, sier Berns.

Ifølge Fords hundeeierundersøkelse har 1 av 4 av de som ikke alltid sikrer hunden i bilen kjørt mens hunden har stukket hodet ut av vinduet. Noen oppgir også at de har opplevd at hunden har hoppet ut av vinduet under kjøreturen.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Flere sjåfører oppgir også at de har blitt distrahert av den løse hunden inni bilen under kjøring.

Det er anslått at selv ved en krasj i så lave hastigheter som 40 km/t så vil en hund som sitter løst i bilen bli kastet fremover med en vekt som tilsvarer 40 ganger dens egenvekt.

Mange nye Focus-varianter
Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.