Sterk vekst for sjømateksporten i februar

laks

Norge eksporterte sjømat for 11,3 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 2,6 milliarder kroner, eller 30 prosent, sammenlignet med februar i fjor. 

– Dette er den høyeste verdien av norsk sjømateksport som er registrert i en februar måned noensinne. Krigen i Ukraina overskygger imidlertid dette. Den dramatiske situasjonen berører oss først og fremst sterkt på det menneskelige plan, men påvirker også vareflyten av sjømat, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Les også:  Arctic Lavvo AS får støtte til internasjonal markedsføring

I februar eksporterte Norge sjømat for 176 millioner kroner til Ukraina. 

– Etter Russlands invasjon av landet for en uke siden har sjømateksporten til Ukraina stoppet opp. Det betyr at produkter som laks, ørret, sild og makrell som skulle til dette landet, må selges til andre markeder, sier Renate Larsen.

Hun peker samtidig på at det er andre sanksjoner som påvirker handelen med sjømat.

Les også:  El Prix: Ny rekkevidderekord i vinter-elbiltesten

– Dette medfører en del logistikkmessige utfordringer. Mange flyselskaper har blant annet vært avstengt fra å fly over Russland i den siste tiden. Det påvirker vareflyten til Asia, spesielt for ferske og levende produkter, forklarer Larsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.