Staut slipper EPen «Le Me Henge i Fred»

indianer

Et av Norges mest populære band starter året med en smell. Nyttårsdressene har ikke engang kommet tilbake fra rens før Staut slipper EPen «Le Me Hange i Fred» på alle digitale plattformer.

Et innholdsrikt 2022 er over for sekstetten Staut, som igjen endelig har fått gjøre det de liker aller best: å gi ut musikk og turnere med den. Det skal de fortsette med i det som nå loves å bli et ENDA mer hektisk år. – både på utgivelses- og konsertfronten.

Les også:  Tomorrow's Outlook slipper albumet "Black Waves"

Men, før bandet som har turnért Norge rundt oftere enn de fleste andre ensembler og samlet både førsteplasser på salgslistene og gullplater skal ut på veien igjen, brakstarter valdrisene året med å slippe det som faktisk er deres aller første EP. 

«Le Me Henge i Fred» består av fire spor i beste Staut-ånd, med drivende energi, godt produksjon, og ikke minst sterke tekster fra prisvinnende Ørnulf Dyve sin smarte penn.

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

Nærmest som en liten kuriositet er det verdt å merke seg at Staut for første gang har med seg langeleik på en låt. «Den ville» gjestes nemlig av to kongepokalvinnere i langeleik; brødrene Knut og Ole Aastad Bråten fra Valdres.

Både denne singelen og resten av EPen er spilt inn i Ørnulf Dyve sin kjeller, før den er produsert av ferdig av Alf Magne Hillestad. Jonas Kroon står for miksing og mastring.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

«Le Me Henge i Fred» blir det første slippet fra Staut i 2023 og er ute 20. januar, og allerede bandet kan de love at det er mer i vente. Hva dette er må du vente litt lenger, men vi kan love at Staut kommer til å ha sitt mest produktive år på utgivelsesfronten så langt i sin karriere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.