Startskuddet har gått for etablering av lokal lønnspolitikk i foretakene

aaf hk

Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) og Handel og Kontor i Norge (HK) gjennomførte i dag en felleskonferanse hvor partene presenterte tankene bak de nye lønnsbestemmelsene i vårt tariffområde.

I hovedoppgjøret 2018 ble det vedtatt nye lønnsbestemmelser som pålegger foretakene å etablere lokal lønnspolitikk basert på foretakenes mål og strategier. Partene har hatt som målsetting å utvikle et fremtidsrettet lønnsystem som kan fungere som et viktig virkemiddel for videre utvikling av foretakene.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

På konferansen 30. januar gikk AAF og HK igjennom de nye bestemmelsene og hvilke momenter de lokale partene bør ta hensyn til i arbeidet fram mot en nedfelt lønnspolitikk.

Det ble vektlagt at lønnspolitikken skal være rettferdig, forståelig, enkel å praktisere og i samsvar med foretakets politiske- og personalpolitiske målsettinger. Partene har tro på de nye bestemmelsene vil føre til nødvendig lokal fleksbilitet og styrke samarbeidsklimaet på den enkelte arbeidsplass. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.