Startskudd for landstrøm til godsskip i Oslo

havn skip

Oslo Havn har fått 9 millioner i Enova-støtte for å kutte utslipp fra skip til kai hos Heidelberg Cements, som leverer sement og produserer betong i Oslo. Det nye anlegget skal stå ferdig i 2020, og vil årlig redusere CO2 utslippene med opptil 2100 tonn.

Oslo Havn er i gang med det grønne skiftet, og skal kutte 85 % av klimautslippene innen 2030, og på sikt bli utslippsfri.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

– Landstrøm er allerede på plass til utenlandsfergene. Det nye landstrømanlegget i Oslos godshavn i Sydhavna er et riktig og viktig steg mot nullutslippshavna. Proaktive kunder som Heidelberg Cement som etterspør og tar i bruk utslippsfrie løsninger er avgjørende for å få ned utslippene, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Heidelberg Cement med sitt datterselskap, Norcem bygger landstrømanlegg ved sin fabrikk i Brevik og på terminalen på Slemmestad. Omtrent samme anlegg vil nå bygges på Sjursøya.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

 – Vi ser frem til å kutte utslippene ved lossing av sement også på Sjursøya, sier chartering manager, bulk vessels, Lars Erik Marcussen, Heidelberg Cement North Europe.

Sjøveien er miljøveien
Oslo vokser, og har behov for økte mengder med varer og bygningsmaterialer, som bør gå sjøveien. Sjøtransporten er energieffektiv og forurenser betraktelig mindre enn andre transportformer.

Sement sjøveien til Sjursøya gir kortreist ferdig betong til nullutslippsbyggeplasser i Oslo. Å flytte varer og gods fra vei til sjø er et viktig klimatiltak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.