Stadig flere velger ferie som inkluderer kjæledyrene

sommer

Sommerferien står for tur og 19 prosent oppgir at de kun vil reise til steder hvor kjæledyret kan være med. Det viser ferske tall fra Den store kjæledyrundersøkelsen 2023, en undersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Musti.

Tradisjonelt har det vært vanlig å la kjæledyrene bli igjen hjemme når man skulle ut og reise. Men nå ser vi en klar endring i nordmenns ferieplanlegging, der de aktivt søker destinasjoner som legger til rette for kjæledyrene deres. Kjæledyrenes trivsel blir stadig viktigere for folk, og dette markerer et skifte i samfunnets verdier. Magda Nawrocka, hundeekspert i Musti, legger ikke skjul på begeistringen.

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

– Dette viser hvordan vi virkelig verdsetter det nære båndet til våre pelskledde følgesvenner. Funnene i undersøkelsen tyder på at nordmenn setter økende fokus på kjæledyrenes trivsel når de planlegger ferien sin. Som hundeekspert er det godt å se at kjæledyrene blir en stadig mer naturlig del av feriene, ikke bare hverdagen, sier Nawrocka.

Nawrocka oppfordrer til å velge kortreiste alternativer som er forenelige med kjæledyrets behov. Hun foreslår for eksempel en spennende telttur eller en biltur til et vakkert naturområde, der man kan overnatte på en hyggelig turisthytte.

Les også:  Refleks redder hundeliv

– Landet vårt har utallige flotte feriedestinasjoner som ikke tømmer lommeboken, og disse stedene vil gi unike opplevelser for både to- og firbeinte familiemedlemmer, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.