SpareBank 1 Nord-Norge fjerner minibanker i Nordland

snn

Stadig færre bruker kontanter når de handler. Til tross for at SpareBank 1 Nord-Norge fjerner flere minibanker, blir det nå enklere for mange av bankens kunder å både ta ut og sette inn penger. 

SpareBank 1 Nord-Norge tilbyr fra i dag Kontanttjenester i butikk, i samarbeid med Vipps og Norgesgruppen. Det betyr at bankens kunder kan sette inn og ta ut penger i 129 Kiwi, Joker, Spar og Eurospar-butikker rundt om i landsdelen.  

– Stadig færre benytter seg av kontanter når de handler, men noen synes fortsatt det er greit å ha pengene i hånda. Den nye tjenesten gjør det enklere å både ta ut og sette inn penger. Å kunne «slå to fluer i en smekk» når man uansett er ute for å handle, tror vi er svært velkomment hos kundene våre, sier Lasse Hagerupsen, konserndirektør for personmarked i SpareBank 1 Nord-Norge.   

Les også:  Ladeselskaper innfører sør-norske strømpriser på nord-norske ladestasjoner

Samtidig som Kontanttjenester i butikk innføres, vil flere minibanker i landsdelen fjernes.  

– Det er rett og slett mindre behov for minibanker, nå som vi innfører den nye løsningen med kontanttjenester i butikken. I tillegg har bruken av minibankene våre gått dramatisk ned, sier konserndirektøren.    

Sammenlignet med 2019, har antallet uttak i SpareBank 1 Nord-Norges minibanker i år gått ned med hele 38 prosent. Årsaken til nedgangen er sammensatt.  

– Koronapandemien og nedstengingen av samfunnet er åpenbart en del av årsaken. Men nedgangen i bruk av minibankene startet lenge før koronaen traff oss. Trenden har vært synkende i flere år, og i år har nedgangen virkelig vært markant. Folk bruker stadig mindre kontanter, og det skyldes nok at de digitale betalingsløsningene blir stadig bedre, sier Hagerupsen. 

Les også:  "Framdrift22" drøfter fremtiden i Nordland

De siste årene har for eksempel bruken av Vipps økt kraftig, samtidig som stadig flere nordmenn har oppdaget fordelene med kontaktløs betaling – såkalt tæpping.

Med Kontanttjenester i butikk kan kunder sette inn inntil 20.000 kroner, og ta ut inntil 10.000 kroner over disk. Pengene kan settes inn eller tas ut fra den kontoen som er knyttet til bankkortet. Tjenesten følger butikkens åpningstider, om man trenger ikke handle for å bruke tjenesten. 

Les også:  Felles front mot utenforskap i Nordland

– Det eneste man må ha med seg er bankkortet – og det trenger man jo i minibanker også. Vi forventer at løsningen vil bli tilgjengelig i stadig flere butikker etter hvert. Derfor mener vi totalt sett at tilgjengeligheten for kontanter vil øke med denne nye tjenesten, sier Lasse Hagerupsen.

Her er minibankene som fjernes i Nordland:

  • Bodø, Tverlandet 
  • Bodø, City Nord 
  • Bodø, Glasshuset 
  • Bø i Vesterålen  
  • Glomfjord  
  • Hamarøy  
  • Lødingen  
  • Reine  
  • Rognan
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.