– Sørfoldtunnelene må inn i 2023-budsjettet

tunnell

– Det er særlig viktig at Sørfold-tunnelene prioriteres i 2023-budsjettet. Det sa KNA i Transport- og kommunikasjonskomitéens budsjetthøring torsdag. 

I et forslag til statsbudsjett hvor regjeringen har sett seg nødt til å stramme inn og kutte på mange ulike poster ble E6 mellom Megården og Mørsvikbotn et av de gryteklare prosjektene som ble ofret i 2023-budsjettet. Dette ba KNA komitéen innstendig om å reversere i budsjetthøringen for samferdsbudsjettet. 

Les også:  Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

– KNA har også stor forståelse for at regjeringen, på grunn av prisstigningen, må strupe inn på offentlige pengebruk, men stortinget har også forpliktet seg til en nullvisjon om hardt skadde og drepte i trafikken. Derfor er det urovekkende at regjeringen foreslår å utsette fire ulykkesutsatte strekninger, sa generalsekretær i KNA, Børre Skiaker. 

Skiaker dro særlig frem E6 mellom Megården og Mørsviksbotn som et prosjekt som inn i neste års statsbudsjett.

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

– Vi ønsker særlig å påpeke viktigheten av at sørfoldtunnelene prioriteres i 2023-budsjettet. Dette er en strekning som er helt avgjørende for både trafikksikkerhet og fremkommelighet, og omkjøringsveien på denne strekningen er minst 11 timer via Sverige – dette er ikke en holdbar situasjon. Vi oppfordrer derfor stortingsflertallet til å finne penger til dette prosjektet, sa KNA-sjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.