Sønstebyprisen 2022 tildelt Jens Stoltenberg

nato/sønstebyfondet

Gunnar Sønstebys livsgjerning var av en enestående karakter. Som frihetskjemper og samfunnsbygger la han ned en formidabel innsats for landet i så vel fredstid som krigstid.

Med en ballast av dekorert mot og varm livsvilje, benyttet han enhver anledning til å være et talerør og forkjemper for et demokratisk samfunns grunnleggende verdier.

For å hedre Gunnar Sønstebys livsgjerning, samt bidra til å videreføre hans viktige budskap, ble Gunnar Sønstebys Minnefond etablert i 2013. Som en viktig del av minnefondets virke, deles det ut en årlig pris i Gunnar Sønstebys navn.

Les også:  Elbilistene er skeptiske til elbil i Distrikts-Norge

I henhold til statuttene skal prisen deles ut til «(…) den person eller organisasjon som i handling har fremstått som en modig forsvarer av de grunnleggende verdier i vårt demokrati, herunder holdt forsvarsviljen levende og bidratt til at vårt forsvar trygger landets frihet og uavhengighet.»

Prisen ble første gang delt ut i 2015, og i fjor gikk prisen til Roseslottet, et storslått monument som gjennom kunsten formidler vesentlige deler av vår felles kulturarv, og som poengterer viktigheten av at vi alle står opp for våre demokratiske grunnverdier. I år går prisen til NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Les også:  Blindeforbundet roper varsko: Underbemanning i helsesektoren vil gå utover synet

Som NATOs generalsekretær i mer enn åtte år, har Jens Stoltenberg fremvist et engasjement og et lederskap det står stor respekt av. I en svært dramatisk og uforutsigbar tid for Europa og NATO, har han gitt avgjørende bidrag til å holde alliansen samlet. Hans klare stemme i kampen mot de aggressive kreftene som truer verdensfreden har skapt resultater og gitt grunnlag for håp.

Les også:  Milliarder å spare med smartere forvaltning av infrastruktur

NATO er en konsensus-organisasjon, hvor det settes store krav til den sittende generalsekretæren. Funksjonen er sentral i arbeidet med å skape forståelse og enighet mellom medlemslandene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.