Sonans Utdanning i Bodø åpner for rådgivning på lørdager

sonans utdanning

Med under én måned igjen til skolestart har landets unge privatister mange spørsmål. Sonans Utdanning i Bodø åpner derfor dørene også i helger.

– Ved å åpne for rådgivningstimer også på lørdager håper vi å bidra til å møte etterspørselen etter rådgivning og samtidig gjøre det mer fleksibelt for privatistene, sier direktør for skoledrift i Sonans Utdanning, Michael Brekke.

Skolestart ved Sonans Utdanning sine  er mandag 19. august og onsdag 21. august, og pågangen er økende.

– 20. juli sendte Samordna opptak ut sine svar, og mange opplevde dessverre å ikke få studieplassen de ønsket seg. Blant studentene som kommer til oss er det mange som vil heve snittet sitt og samle poeng for å stille sterkere ved neste opptak. Men også en stor andel av studentene trenger generell studiekompetanse, forklarer Brekke.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Sonans Utdanning har i dag 14 skoler i tillegg til nettstudier, og flere av skolene har ekstra rådgivere på jobb i august for å møte etterspørselen. I år har Sonans Utdanning åpnet privatistskoler i tre nye byer: Bodø, Hamar og Lillestrøm.

– Rådgiverne er eksperter på å finne ut hva man kan gjøre – og hvordan, og vi ser at mange setter pris på å få en tilpasset plan for å nå målene sine.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Sonans Utdanning har 30 års erfaring med å støtte enkeltpersoner i deres mål om høyere utdanning og hjelper årlig over 8000 studenter. Som privatist ved Sonans Utdanning kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge til realfag på vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen.

– En rådgivningstime er alltid gratis, og man finner tilgjengelige tider i kalenderen på . Samtlige skoler har også åpent for drop-in. Passer det ikke å besøke en av skolene kan man også få en-til-en rådgivning digitalt, eller via telefon.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Det er fortsatt ledige plasser på samtlige av Sonans sine skoler, men det begynner å fylle seg opp, så det lønner seg å være tidlig ute, sier Brekke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.