Sonans åpner ny skole i Bodø

sonans

Sonans Utdanning fortsetter å vokse. Med et ønske om å kunne tilby et landsdekkende tilbud, åpner Sonans tre nye skoler: i Bodø, Hamar og Lillestrøm.

– Tilbudet til privatister som ønsker hjelp til å skaffe seg studiekompetanse eller forbedre karakterer er begrenset mange steder i Norge. Derfor etablerer Sonans Utdanning seg nå i ytterligere tre byer med skolestart høsten 2019. Vi åpner nye skoler i Bodø, Hamar og Lillestrøm, sier Erik Brandt, konsernsjef i Sonans Gruppen.

I flere år har Sonans Utdanning hatt en solid studentvekst . Beslutningen om å åpne ytterligere tre nye skoler baserer seg på et ønske om å tilby et mer landsdekkende tilbud, nærmere der studentene er. Særlig i Bodø er avstanden til nærmeste Sonans-skole stor i dag.

– De siste årene har Sonans Utdanning etablert seg i flere byer, og vi får svært gode tilbakemeldinger på et utvidet tilbud. Sonans Utdanning skal være et tilbud til alle privatister i Norge, slik at de har større mulighet for å lykkes med sine mål, sier Brandt.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Det finnes mange grunner og ulike mål til hvorfor man kan ønske å ta fag som privatist, men privatistordningen gir alle som trenger det en ny mulighet.

– Det er flott at de som dropper ut av videregående eller har valgt feil retning kan sikre seg generell studiekompetanse, ta realfag eller ta opp de fagene de ønsker. Sonans er Norges største aktør innen privatistundervisning, og vi ønsker å gi flest mulig samme mulighet, sier Marit Aamold, strategi- og markedsdirektør for Sonans Gruppen.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Fagporteføljen ved de nye skolene blir derfor satt sammen etter undersøkelser og hva studentene har etterspurt. Privatister på de nye skolene vil få muligheten til å:

  • få generell studiekompetanse, som også dekker studiekompetanse som påbygg, med eller uten fagbrev, eller gjennom 23/5-regelen
  • ta realfag
  • forbedre karaktersnittet sitt

Direktør for skoledrift, Michael Brekke, viser til etterspørselen de opplever og behovet som tydelig viser seg i markedet.

– I Bodø er avstandene veldig store til nærmeste tilbud. Selv om vi tilbyr gode nettstudier, har vi et ønske om å være til stede i flere byer, for flere studenter. Mange kvier seg for å reise, mange ønsker å ta opp fag, og så mange som halvparten av de som kommer til oss har ikke vitnemål fra før, sier Brekke.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Sonans har i dag nettstudier og skoler i Bergen, Drammen, Fredrikstad, Haugesund, Kristiansand, Oslo, Porsgrunn, Sandvika, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Marit Aamold mener enda flere kan få glede av de flinke lærerne og rådgiverne på skolene til å nå målene sine.

– Vi bruker kunnskapen og kompetansen vår på tvers av alle skolene våre. Vi har allerede fått flere søkere og gleder oss veldig til å åpne de nye skolene!

Skolestart på de tre nye skolene blir i august 2019, men det er allerede åpent for rådgivning og bestilling av fag. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.