Solid innsats av Jørgen Gundersen under EM i triatlon

triatlon

Jørgen Gundersen fra Jessheim gav det norske folk en spennende kveld foran TV-skjermen, da han deltok i EM elite herrer triatlon i Glasgow.

Gundersen svømte aggressivt fra første armtak i konkurransen som besto av 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping (olympisk distanse) og foregikk i Strathclyde Country Park.

Richard Varga fra Slovakia var som så ofte før i internasjonale konkurranser, først opp av vannet, men denne gangen var Gundersen rett bak. I følge svømmetrener i Norges Triatlonforbund, Alexander Skeltvedt, lot Gundersen Varga svømme forbi og lå og kontrollerte bak ham.

Drømmescenarioet for Jørgen utviklet seg til en realitet da briten Alistair Brownlee klarte å svømme seg opp til frontgruppen mot slutten av svømmingen. To dager før løpet uttrykte Gundersen til Triatlonforbundet:

– Drømmescenariet er at det er et brudd på 10 stykker ut av T1, Alistair Brownlee sprenger gruppen og så håper jeg at jeg er en av de som henger med etter det, sa Gundersen.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Ni utøvere samlet seg raskt til en gruppe som samarbeidet godt. Gruppen besto også av Alistair Brownlee, franske Pierre le Corre, tyske Jonas Schomburg og belgiske Marten Van Riel, som alle er sterke på sykkel. Gruppen dro fra gruppen bak og lå etter hvert drøyt ett minutt foran neste gruppe. Gundersen var en av dem som gjorde mye arbeid foran i gruppen.

Vanskelig sykkelløype
I en kupert sykkelløype viste det seg vanskelig for noen å rykke fra, selv om både Brownlee og Van Riel gjorde hederlige forsøk. Gundersen så sliten ut på nest siste runde på syklingen, og var den som brukte lengst tid i skiftesonen før løp.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Og bakfra kom gode løpere, deriblant spanjolen Fernando Alarza, som stormet gjennom feltet. Til slutt ble det en 18. plass på Gundersen, 3.18 bak vinneren.

Pierre le Corre, Marten Van Riel og Alistair Brownlee var de som holdt trykket oppe på løpingen. Le Corre dro til slutt ifra, men Alarza nærmet seg faretruende. Alarza hadde ikke nok løype igjen å gjøre innhentingen fullstendig, og endte opp 11 sekunder bak le Corre i mål. Med tiden 30.44 på løpingen, løp Alarza godt over ett minutt raskere enn noen annen. Nummer tre ble Van Riel, og Brownlee måtte ta til takke med fjerde-plassen denne gangen.

Endre Espedal hadde ingen god dag på svømmingen, og kom nest sist ut av vannet. Han lå to minutter bak Gundersen etter en runde på sykkel. Han syklet imidlertid sterkt, og jobbet seg raskt opp. Han førte sin gruppe opp til en større gruppe foran, og kom til slutt inn i skiftesonen før løp innenfor topp 30. Med sykletid på 58.15 var han blant de raskeste på syklingen.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Det ble litt tungt på løpingen etter kraftanstrengelsen på sykkel, og han endte opp som nummer 37. Dette var likevel en god erfaring for første-års senioren fra Haugesund.

Før start så det ut til å bli et fryktelig dårlig vær, men skyene lettet og veiene tørket opp. Det var 18 grader i lufta, og dermed ganske fine forhold for triatlon.

Norge var påmeldt til miksstafett lørdag. Laget er trukket etter at Lotte Miller skadet seg på sykkelen i kvinnenes konkurranse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.