Snart klart for festivalen Bodø Biennale 2020

stormen bibliotek

Bodø Biennale 2020 arrangeres 3-6 september for tredje gang, med arrangementer spredt rundt omkring i byen. Ambisjonen fra starten i 2016 har vært å nå folk der de ferdes og legge til rette for gode kunstopplevelser for flest mulig.

Biennalen inntar derfor byrommet i utstrakt grad over fire dager, og fyller det med dansekunst, visuelle kunst og opplevelser på tvers av kunstformene. Det blir performancer, forestillinger, utstillinger, og flere spennende aktiviteter og workshops for de aller minste til de eldste!

Gjennom flere programposter belyses tematikken stedsidentitet og stedsutvikling. Hva gjør steder med oss? Hvordan påvirker de oss mentalt og fysisk? Hvordan innvirker stedets infrastruktur på våre bevegelser i hverdagen? Tematikken tas opp i dialogbaserte arkitekturvandringer ledet av arkitekt Jonas Bjørklund, leder i Bodø bolig og byplanlegger forening.  

Les også:  Politiet advarer: Skred ved Kleiberget i Bodø

Ved å la kunsten oppstå i ulike formater og kontekster i byens inne- og uterom, kan kunsten være med å skape alternative fortellinger om hva stedsutvikling er og bør være. SNAKK Bodø debatt tar opp temaet og snakker om kunstens rolle i og for stedsutvikling. Utgangspunktet for samtalen er biennalens to hovedverk Flytende landskap av kunstnergruppen Landing og  bestillingsverk Hyper Hidro Sissy av Alice Slyngstad som begge foregår i offentlige rom. Gjennom samtaler med ulike menneskers om deres forhold til og oppfattelse av verkene – fra kunstkritikeren til en tilfeldig forbipasserende på gata, fra byutvikleren til en beboer der verket foregår  – utforsker vi en kunst basert stedsutvikling, på godt og vondt. 

Les også:  Bodø Kommune og Norges Røde Kors fortsetter samarbeid

– Torsdag ettermiddag inviterer vi til Åpningen av biennalen i den nye Rådhusparken, hvor vi byr på smakebiter fra programmet og en artig overraskelse for små og store! Fra samme dag, og helt fram til 25.oktober, kan du oppleve Biennale-utstillingen som tar rom i Bodø kunstforening og Stormen Bibliotek, den tar deg med inn i tre kunstneres tolkning av menneskets identitet knyttet til byutvikling, sier Eva Skotnes Vikjord i Bodø Biennale.

Les også:  Syv personer i trafikkulykke mellom Bodø og Fauske

Programmet for baby og barn omfatter mange ulike workshop, som å lage ditt eget postkort i Stormen Bibliotek, babydans og Contakids/kontaktdans for barn fra 2år og oppover sammen med voksen. Workshop Jeg, i Bodø, for voksne og barn i Bodø kunstforening  

– I forkant av biennalen har vi også workshop Arkitekturhatter et samarbeid med Nordnorsk senter for design og arkitektur senter og Bodø kulturskole. Hattene blir integrert i åpnings arrangementet av biennalen. Her møter vi også danselinjen ved Bodø vgs i en performance sammen med profesjonelle danser, sier Iselin Aamodt Borgan i Bodø Biennale.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.