Snap-topp på nasjonaldagen

snapchat

Folk snappet i vei, men snakket mindre i telefonen enn vanlig. MMS-trafikken var over dobbelt så høy som normalen, viser trafikktallene i Telenors nett 17. mai.

Nasjonaldagen er blitt en dag da folk bruker sosiale medier for å dokumentere bunader, barnetog, venne- og familiesammenkomster. Tallene for årets 17. mai bekrefter dette. Snapchat hadde 130 prosent mer trafikk enn en vanlig dag, og trafikktoppen ligger mellom klokken 12.00 og 15.00.

Facebook og Instagram hadde i går sine topper klokken 20.00. Instagram var da 45 prosent over toppnivået sammenlignet med dagene før – og Facebook lå 30 prosent over.

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

Deler sine opplevelser på sosiale medier
– 17. mai er dagen vi gjerne vil feire med familie og venner, uansett hvor de befinner seg i verden. Møtes vi ikke ansikt-til-ansikt, vil vi likevel dele opplevelser med våre kjære, og mobilen hjelper til. Dermed får vi en økning i bruken av sosiale medier og bildemeldinger. 17. mai var det på formiddagen og ettermiddagen Snapchat-bruken tok av, mens Instagram- og Facebook-bruken tar til litt senere, kanskje som en oppsummering av dagen, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

30 bildemeldinger i sekundet
Det ble sendt 1,2 millioner bildemeldinger (MMS) gjennom hele dagen. Sammenlignet med en normal dag, som for eksempel mandag 14. mai med 474.000 meldinger, gir dette oss en økning på 250 prosent.

Høyeste volum på dagen var mellom kl. 08.00 og 09.00 med et totalt volum på 107.000 meldinger. I denne timen sendte vi i Norge 30 meldinger i sekundet.

Les også:  Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

SMS-trafikken holdt seg stabilt i løpet av 17. mai sammenlignet med en normaldag. Det er MMS-trafikken som endrer trafikkmønster 17. mai.

– Det er interessant å se at bildemeldinger fortsatt brukes mye til å dele minner på nasjonaldagen, sier Moen.

Et annet mønster er at taletrafikken over fasttelefon 17. mai er betydelig lavere enn normalt. Godvær over hele landet denne dagen kan være en medvirkende årsak til dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.