«Smirre’s» OL-gull på Holmenkollen-utstillingen

Kasakhstan

Tre idrettslegender – Sten Stensen, Vegard Ulvang og Vladimir Smirnov – deltok og talte entusiastisk under åpningen av utstillingen «Kasakhstan – Norge: Sportsdiplomati» i Holmenkollen Ski Museum på lørdag.

– For meg var Medeo, Almaty, den beste skøytearenaen i min karriere, sa den norske langdistanseskøyteløperen, Sten Stensen, som satte flere verdensrekorder på høyfjellsbanen i løpet av 1970-årene.

De to venne og olympiske rivalene i langrenn, Vegard Ulvang og Vladimir Smirnov, utvekslet også synspunkter på sport, vennskap og kulturelt samarbeid over landegrensene.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

– Selv om vi har tøffe tvekamper og konkurranser som idrettsutøvere, ble vennskapet vårt veldig sterkt, og det har vi bevart, sa  Ulvang.

– Jeg er stolt av å være med på denne utstillingen, fordi de fleste unge i dag sannsynligvis ikke vet noe særlig om Kasakhstan. En slik utstilling er en fin måte å få kunnskap om andre land og andre kulturer, sa Vladimir Smirnov “Smirre”.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

Den 16. desember, markererte Kazakhstan 28-årsjubileum som for sin uavhengighet. Norges-vennen Vladimir Smirnov var den første som sikret sitt hjemland en olympiske gullmedaljen. Det skjedde under Lillehammer-lekene i 1994. Medaljen er med på utstillingen i Holmenkollen.

Utstillingen «Kasakhstan – Norge: Sportsdiplomati» arrangeres av ambassaden i Kasakhstan i Norge, sportspressen i Kazakhstan og Holmenkollen Ski Museum i Oslo. Utstillingen vil vare til 28. desember. ”Sportslige forbindelser mellom Kasakhstan og Norge strekker seg langt utover konvensjonelt diplomati. Sportssamarbeidet begynte lenge før etableringen av diplomatiske forbindelser mellom de to landene, ”sa den kasakhiske ambassadøren Yerkin Akhinzhanov.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Fotoutstillingen forteller historien om store prestasjoner fra Kasakh og norske idrettsutøvere, inkludert deltakelse i olympiske leker og verdensmesterskap. Utstillingen viser fotografier av bilaterale kamper mellom landslagene i Kasakhstan og Norge innen hockey, bandy, fotball og bryting, og opptredener av både kasakhiske utøvere i Norge og norske idrettsutøvere i Kazakhstan.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.