Slik sjekker du om du trenger nye sommerdekk

ratt subaru

Våren er her og med den er det på tide å få sommerdekkene på bilen. – Det viktigste å sjekke for å se om dekkene dine duger en sommer til er mønsterdybden og om dekkene dine har skader eller har blitt slitt skjevt, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Lovkravet til mønsterdybde på sommerdekk er minimum 1,6 millimeter, men NAF mener dette er litt for snaut og anbefaler minst tre millimeter mønsterdybde.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Mønsterdybden sjekker du enkelt med en mønsterdybdemåler, rådgir Sødal. – Mange dekk har også en innebygd slitasjevarsler som du kan bruke for å se om dekket er innenfor lovkravet eller ikke, fortsetter han.

Det er viktig å ha godt mønster i dekkene. Særlig på våte veier i regnvær. Uten godt mønster klarer ikke dekkene å få vannet unna godt nok og faren for vannplaning øker.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Gode dekk er svært viktig for trafikksikkerheten. De er den kontakten du har med bakken og da må de være gode, sier NAF-rådgiveren.

I tillegg til mønsterdybden er det lurt å sjekke om dekkene har skader og om de har blitt slitt skjevt.

– Er dekkene dine slitt skjevt har de enten blitt kjørt med feil dekktrykk eller det er noe galt med hjulstillingen og hjulvinklene på bilen, forklarer Sødal. – Det kan være lurt å ta bilen på en hjulstillingskontroll så du får sjekket om alt er i orden, avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.