Slik lader elbileierne

elbilforeningen

De fleste elbileierne lader hjemme til daglig, men stadig flere benytter seg av hurtiglading. Ifølge Norsk elbilforenings ferske spørreundersøkelse Elbilisten 2018 er det et stort flertall som lader elbilen sin hjemme daglig og ukentlig. Hele 88 prosent baserer seg på hjemmelading.

– Hjemmelading er elbilens melk og brød. Å lade sakte om natten er enklest, billigst og best for strømnettet, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

De ni prosentene som ikke har lademulighet hjemme baserer seg i større grad på offentlige ladestasjoner eller har ladetilgang på jobb.

Totalt 14 prosent av elbileierne lader på offentlig tilgjengelige normalladestasjoner på daglig eller ukentlig basis. I tillegg bruker 33 prosent lading på arbeid og 15 prosent hurtiglading på daglig eller ukentlig basis.

Andelen som har benyttet seg av hurtiglading har også økt, fra 77 prosent i 2017 til 84 prosent i 2018.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– Selv om de fleste lader hjemme til daglig er hurtiglading et viktig supplement når for at elbilen også skal kunne erstatte de lengre reisene, sier Christina Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.