ANNONSE: Slik kjempes det for tryggere arbeidsplasser i Norge

Norge anses for mange å være et trygt land. Vi tar helse og trygghet på alvor, og det skal være mulig for alle å jobbe under sikre og gode arbeidskår. Til tross for dette koster skader og sykdom på jobb Norge rundt 30 milliarder kroner årlig. Dette er det flere som ønsker å endre, slik at vi alle kan være litt tryggere når vi drar på jobb. 

EcoOnline er en av de som forsøker å skape trygge, bærekraftige, effektive og attraktive arbeidsplasser. Deres initiativ hjelper ikke bare med å redusere kostnader forbundet med sykdom og skade på arbeidsplassen, men det ivaretar også sikkerheten til de som jobber der. Gjennom gode mål, innovasjon og bruken av teknologi hjelper ecoonline.no arbeidsplasser over hele landet.

Tar HMS på alvor 

De fleste av oss er kjent med HMS regler som er satt på arbeidsplassen, men hvor utdypende og gode er egentlig disse. Kan man stole på reglene som er satt, og er de optimale for din arbeidsplass. Dette er spørsmål man kan stille seg selv når man ser de urovekkende tallene over skader på jobb. En HMS rapport kan for eksempel inneholde reglementer for bærekraft og miljørapportering på arbeidsplassen, men også punkter som rengjøring og temperaturkontroller. Det handler alt i alt om å sørge for en god og trygg arbeidsplass som er optimalisert til de som jobber, og arbeidet som blir gjort. Dette er noe av det EcoOnline har fokus på.

Smart teknologi på arbeidsplassen

Ved å bruke innovativ teknologi kan man skape en bedre forståelse over hva arbeidsplassen trenger, og hvordan man kan gjøre den trygg for de ansatte. Man har også mulighet til å utarbeide gode og passende rutiner som er lettere å følge opp. På denne måten kan man minimere risiko, og gjøre det enklere å rapportere feil og spore hvor et brudd på HMS reglene har oppstått. 

Det er også mer oversiktlig, og gir et bedre grunnlag for å kunne utarbeide nye tiltak basert på tidligere hendelser. På denne måten kan det også bli lettere og mer automatisert å utvikle optimale HMS systemer for alle typer bedrifter i fremtiden. 

I Norge skal vi kunne gå på arbeidsplassen og føle oss, og faktisk være trygge. Dette gjelder særlig høy-risiko arbeidsplasser, men også lav-risiko arbeidsplasser. Det vil spare penger, og ikke minst helse og menneskeliv som kan gå tapt. Derfor er arbeidet med HMS og sikkerhet på arbeidsplasser såpass viktig 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.