ANNONSE: Slik kan du unngå dokument svindel med profesjonelle oversettelser

Innimellom skal man signere viktige dokumenter, Det kan være i forbindelse med kjøp og salg, en ny jobb, skilsmisser og mye mer. Ettersom verden har blitt mer og mer digital, opplever vi ofte at disse skal signeres digitalt. Det samme gjelder dokumenter som skal oversettes og forstås. Da er det viktig at man vet hvordan det gjøres på en trygg og autorisert måte.

Det er nemlig ikke alle som kan gjennomfør eautoriserte oversettleser av slike dokumenter. Det skal gjøres av en autorisert oversetter, for å sikre at det foregår på ordentlig og redelig vis. 

Autorisert oversettelse

En autorisert oversettelse blir utført av en statsautorisert translatør som har fått utlevert en offentlig translatør bevilling. Dette betyr at vedkommende er bemyndiget til å stemple og bekrefte med sin underskrift at oversettelsen er en fullstendig og nøyaktig gjengivelse av kildeteksten. Slike tjenester kan være nyttige når man skal oversette offentlige dokumenter og attester. De fleste land krever at disse blir oversatt av en statsautorisert translatør. Du finner denne tjenesten hos autorisering.no.  

Svindel i Norge

Det er dessverre svært vanlig med svindel i Norge. Mange opplever å få sensitiv informasjon stjålet, eller å miste store summer med penger på grunn av svindel og uekte dokumenter. Internett har blitt en plattform der dette dessverre skjer svært ofte. Det kan være gjennom e-poster med usikre lenker, eller på falske nettsider. Dette har gjort at det er enda viktigere å prioritere sikkerhet på nett, og lære seg hva man kan stole på og ikke. Gjør deg kjent med hvilke sider du kan stole på og ikke, og lær deg hvordan man kan oppdage svindel. 

Unngå å bli svindlet

Det er mange forskjellige måter å bli svindlet på, og mange har blitt svært kreative når det kommer til slike prosesser. Derfor er det ikke en offisiell måte å sikre seg for svindel, men snarere noen metoder som kan hjelpe deg med å oppdage usikre sider. Det første du kan gjøre er å sikre deg at autoriserte mennesker og bedrifter tar seg av dokumentene dine. Da er disse sikre, noe som er smart da de ofte inneholder sensitiv informasjon. Du kan også ta i bruk programmer som VPN og diverse antivirusprogrammer på de digitale enhetene dine. 

Det smarteste du gjør er likevel å være kritisk til det du ser på nett. Ikke stol på alle nettsider og meldinger du mottar, sjekk heller en ekstra gang før du klikker på lenker, godkjenner dokumenter, betaler eller skriver under på noe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.