ANNONSE: Slik kan blålys briller optimere hverdagen din

I 2022 bruker vi mer og mer tid foran en skjerm. Det kan være lange timer på jobb og skole, i tillegg til flere timer på fritiden. Mange voksne er faktisk foran en mobil-, TV- eller pc-skjerm mesteparten av dagen, og det kan ha betydelig effekt på øynene våres. 

Blått lys fra skjermen 

Det kommer utrolig mye blått lys fra skjermen, som kan forstyrre oss på mange måter. Over lengre perioder kan det gi sterk hodepine, og gjøre at du føler deg sliten og redusert. I tillegg kan det påvirke nattesøvnen, særlig om du bruker mobiltelefonen din før du legger deg. Over lengre tid kan det bli vanskelig å fokusere når skjermen lyser oss i ansiktet over flere timer, og da er det lurt å ta grep. Det har nemlig blitt oppfunnet en løsning for dette, som er optimal for deg som bruker mye tid foran skjermen. Dette er briller spesielt egnet mot blått lys. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Slike briller hjelper med å filtrere ut opp til 30% av det sterke blå lyset som er i skjermen, og kan ha en god innvirkning på synet ditt, og motvirke noen av symptomene man kan oppleve etter å ha stirret inn i en skjerm over lengre tid. Disse brillene fremmer mer gult lys, som er mye bedre for øynene våre. Dette gjør at innholdet på skjermen endrer farge minimalt. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Briller til alle 

Dersom slike briller kan være nyttig for deg, så er det en god ide å gå til innkjøp av slike. De finnes i alle mulige størrelser og fasonger, til alle aldersgrupper. Nå bruker jo også barn mye tid foran skjermen, også på skolen der nettbrett og TV-skjermer har tatt over mye av den analoge undervisninger. Da kan et par blålys briller passe for de små også!


Det finnes blålys briller som har litt eller mye styrke i seg, slik at du kan kombinere blålys-effekten med styrken du behøver. Dette gjør de til de optimale brillene til jobb og skole. Slike briller kan bestilles på nett, og du kan selv velge hvilken modell som passer til deg og ditt behov. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

I en hverdag der det meste foregår på nett, så er det viktig å tenke over hvordan øynene våre har det. Synet er jo tross alt en svært sentral sans, som vi ønsker å holde optimalt i så lang tid som mulig. Dette kan blålys briller hjelpe deg med!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.