Slik gjør du grillen klar for sesongen

mat kjøtt

Våren er kommet og det er på tide å dra frem grillen. Men før du fyrer den opp, er det viktig å gi grillen en skikkelig vask – både utvendig og innvendig.

Spray med kjøkkenspray over kald grill, og la såpen virke noen minutter før du bruker en svamp eller fuktig klut for å få av flekkene. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens.

For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillbørste.

Les også:  To av fem vil følge anti-dietten

– Det er lettere å børste bort matrester fra risten når den er varm. Gjør det rett etter at du er ferdig med å grille. Skulle du glemme å gjøre ren grillen etter grilling kan du løse det med å varme opp grillen skikkelig før du begynner å legge mat på grillen, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

Noen grillrister får plass i oppvaskmaskinen, og kan gjerne vaskes der. Det går også å bruke en vanlig kjøkkenskrubb på kalde rister om man ønsker det. Har du gassgrill lønner det seg å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne.

Les også:  Frisk opp sommerfesten med favoritten St. Germain Spritz

– Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss på utsiden av grillen. Svi alltid av grillen før bruk etter en skikkelig vask, sier hun.

Bilpolish er godt egnet for å gi griller med emaljert overflate en blank og fin overflate som er lett å holde ren. Har grillen rustfrie detaljer, så bruk en chromrens / Duraglitt (bilpleieprodukt), eventuelt stålull, for å fjerne rust og skitt og få den blanke overflaten tilbake. Det finnes også egne sprayer fra grill-leverandørene til disse formålene.

Les også:  Verdens biedag og biologisk mangfold dagen

– Dekk grillen til med et trekk når grillen ikke er i bruk. Da er grillen enklere å holde pen, og du forlenger levetiden til grillen din, avslutter Hansen. 

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.