Slik gjør du barna synlige på Halloween

codan

Onsdag strømmer tusenvis av barn ut på gatene for å feire Halloween og jakte på godteri. Her er tipsene for å gjøre dem både synlige og skumle i høstmørket.

Ifølge tall fra Trygg Trafikk er vi fortsatt for dårlige til å bruke refleks. Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring, råder derfor barn og foreldre til å bruk lys og reflekser som en morsom del av årets Halloween-kostyme.

Lysende strekfigur
– Å henge på reflekser er nok ikke det første man tenker på hvis man skal ha en kul utkledning. Derfor kan det oppstå farlige situasjoner med barn ute på gatene i mørket, som ofte har størst fokus på godteri og kanskje mindre på trafikken. Vårt råd er derfor å bruke alt fra glowsticks og lyslenker til reflekstape som en del av kostymen. Det kan gi mange utrolig tøffe effekter, samtidig som man blir godt synlig for bilene, sier Richvoldsen.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

En måte er for eksempel å bruke glowsticks til å skape en strekfigur-effekt, slik man ser på enkle barnetegninger. Ved å feste glowsticksene langs ben, armer og kropp pluss en ring rundt hodet, vil det i mørket se ut som det kommer en strekfigur gående. Ringen kan for eksempel festes til en hette på hodet. Bruk enten tape eller sikkerhetsnåler for å feste. En enklere løsning er å ha masse glowsticks rundt armer og ben.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Bruk fantasien
Batteridrevne lyslenker kan også skape en morsom effekt. Enten som et belte eller halsbånd av for eksempel lysende spøkelser, eller ved å bruke lenken på en hatt.

– Her ser man en lyslenke hvor lampene ser ut som øyne. Perfekt til å ha på hodet, for å lage en morsom og sprø effekt. Og viktigst av alt, en trafikksikker effekt, sier Richvoldsen i Codan Forsikring, som oppfordrer både foreldre og barn til å bruke fantasien.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Hva med å henge på seg alle refleksene man finner i hele huset, eller å kombinere masse slapon-reflekser på mumiekostyme. Eller for eksempel la en Harry Potter-utkledning få en lysende tryllestav.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.